StoryEditorOCM
LifestyleTRI, DVA, JEDAN KRENI

Riješite se nadutosti i kojeg kila viška nakon uskrsnog prejedanja: ovo je dobitna kombinacija, a kad je spravite u frižideru može stajati 24 sata 

23. travnja 2019. - 12:57

Ukoliko osjećate posljedice prekomjernog blagdanskog uživanja u hrani i piću, detoksicirajte organizam. Proljetne namirnice idealne su rješenje za cjelovitu, kvalitetnu i laganu prehranu, kojom ćemo se osloboditi nadutosti i možda kojeg kilograma viška nakupljenog u vrijeme uskršnjeg prejedanja. 

Poznato je da se malo obroka može usporediti sa snagom zelenih smoothija. Kada su u ovom moćnom napitku pravi sastojci u pravom omjeru, vašem tijelu mogu dati prijeko potrebne vitamine i hranjive tvari, povećati energiju, otkloniti osjećaj umora. 

Tople povrtne juhe ili povrće kuhano samo na pari također su idealno rješenje za čišćenje organizma od teške hrane. Zeleno povrće - kelj, brokula, blitva, salate, celer, pomoći će vam da vratite energiju organizmu.

Đumbir ubrzava metabolizam pa je on također namirnica za kojom biste trebali posegnuti ako se osjećate napuhano i teško. Stručnjaci preporučuju i citrusno voće poput naranči, limuna, grejpa ili limete jer ima najjača detoksikacijska svojstva.

Učinkovita i ispravna detoksikacija organizma pospješuje se i unosom dovoljnih količina tekućine. Preporučuje se oko tri litre dnevno i to kroz juhe, sokove i čajeve. Pokušajte vaše kofeinske napitke zamijeniti biljnim čajevima. 

Nakon povećane konzumacije blagdanskih kolača, pokušajte, bar nekoliko dana potpuno izbjegavati šećer. 

Pojačanu konzumaciju hrane prati i umor, a ukoliko već osjećate posljedice dobro znanca - proljetnog umora, tada su zdravi napitci izvrsno rješenje!

Blog ohsheglows.com donosi recept za izvrstan zeleni smoothie naziva "Ratnik" koji će detoksicirati vaš organizam i osnažiti ga za novi radni tjedan pred vama. 

Sjemenke konoplje glavni su izvor proteina u ovom napitku, čine ga savršeno kremastim. Sočan crveni grejp izvrsno će se stopiti s jabukom i mangom, no ukoliko više volite slatkaste napitke, umjesto soka od grejpa u blender ulijte kokosovu vodu ili sok od naranče. Dobar tek!

Recept za 3 osobe (u hladnjaku ovaj smoothie može stajati  24 sata):

1/2 šalice (125 ml) svježeg soka od crvenog grejpa

1 šalica (25 g) špinata ili kelja 

1 velika jabuka (200 g), grubo usitnjena

1 šalica (130 g) nasjeckanog krastavca

1 stabljika celera

3 žlice (30 g) sjemenki konoplje 

1/3 šalice (55 g) smrznutog manga 

2 žlice (4 g) lišća metvice

1 1/2 čajne žličice kokosovog ulja

4 kocke leda (po želji)

Upute:

U blender ulijte sok crvenog grejpa, dodajte kelj ili špinat, jabuku, krastavac, celer, sjemenke konoplje, mango, mentu, kokosovo ulje i led. Blendajte sastojke dok smjesa ne postane potpuno glatka. Ukoliko vam se napitak čini pregust, dodajte malo vode.

19. travanj 2024 21:00