StoryEditorOCM
LifestyleDOČEK NOVE

<br /> Šibenik i Knin 2019. dočekat će na otvorenom. U Vodicama hoteli popunjeni za doček...

Piše Katarina Rudan
29. prosinca 2018. - 15:30

Di'š za Novu? – najčešće je pitanje ovih dana po šibenskim ulicama i kafićima, a odgovor najčešće glasi:
– A ne znan još. Vidiću, ovisi o vrimenu. Ako ne bude kiše i bure, vanka... Na Frajle... Ako bude ledeno, kući, a di drugo... A možda oden kod prijatelja. A di'š ti... I tako priča ide u krug. To "vanka" za brojne Šibenčane podrazumijeva doček na otvorenom, ali ne, kao prijašnjih godina, na Poljani.

Glavni gradski trg je raskopan i zatvoren zbog radova na podzemnoj garaži pa se šibenski doček 2019. na otvorenom održava na trima lokacijama: na Trgu Pavla Šubića I., između hotela "Jadran" i zgrade Županije, u Perivoju Roberta Visianija i na malom trgu u Ulici Jurja Barakovića. Organizatori dočeka, kao i cjelokupne nadaleko poznate šibenske Adventure, Grad Šibenik i gradska Turistička zajednica, vole kazati da je upravo na Trgu Pavla Šubića glavna pozornica, na kojoj će u silvestarskoj noći nastupiti Kiril Džajkovski i Kawasaki 3P.

Tamburice u 'Krki'

U gradskom đardinu, Perivoju Roberta Visianija, okupljene će zabavljati The Frajle, dok će trgom u Ulici Jurja Barakovića "prašiti" elektronička glazba, čije ljubitelje na pozornici očekuju sarajevski duo After Affair i mostarski DJ kolektiv Roof AW. Inače, u ostatku Šibensko-kninske županije nema velikog izbora za one koji najluđu noć žele provesti na zraku, pa se doček na otvorenom, osim u Šibeniku, priprema jedino u Kninu, gdje će na tamošnjem trgu Kninjane i njihove goste zabavljati bend Yohnny Walkers.

Gdje god bili, onima kojima najluđa noć u godini "život znači", dobro će se zabaviti, najesti i napiti, zaplesati i zapjevati, pa makar ostali u svojem domu s biranim društvom. Svečane večere i živa glazba na Silvestrovo pripremaju se i organiziraju i u nekim restoranima, kafićima i klubovima na širem šibenskom području. Primjerice, ljubitelji žive glazbe, uz slijed od četiri jela i cijenu po osobi od 350 kuna, koja ne uključuje piće, Novu će godinu u restoranu "Krka Belvedere" na odmorištu Krka dočekati uz zvuke tamburice Tamburix bena.

– Možemo primiti 150 osoba i mogu vam reći da je sve puno. Uglavnom su to naši, domaći ljudi koji će se, sigurni smo, jako dobro zabaviti u novogodišnjoj noći – kaže osoblje restorana. Kako doznajemo, i u poznatoj vodičkoj konobi "Makina", koja može primiti 90 osoba, nema više mjesta "ni za lik". Sve je prodano domaćem svitu, a gosti će uživati u večeri od šest sljedova i domaću Grupu 69. Sve to u cijeni od 390 kuna po osobi, koja uključuje aperitiv i ponoćni pjenušac, a piće "između" platit će posebno.

Za razliku od Šibenika, u kojem već godinama nema organiziranog dočeka Nove godine u hotelima, sva tri vodička hotela već po tradiciji organiziraju doček i reprizu dočeka. I sve je rasprodano, uglavnom u paketu, što podrazumijeva dvodnevni ili višednevni polupansionski boravak i dobru zabavu. Uz bogat novogodišnji meni i više sljedova gosti u hotelu "Olympia" 2019. će dočekati uz Petra Grašu, a prvog dana Nove je repriza dočeka. U hotel stiže 90 posto gostiju na dvodnevni boravak, što znači da ih ima iz svih dijelova Hrvatske i izvan njezinih granica. U cijenu od 1800 kuna po osobi uključeno je sve – bogat doručak, svečana novogodišnja večera te repriza dočeka.

Veselje za 750 kuna

Malobrojni koji su uspjeli rezervirati mjesto, za sam doček u "Olyimpiji" platit će 750, a reprizu dočeka 300 kuna. Cijena aranžmana po osobi na bazi tri polupansiona za novogodišnje blagdane u hotelu "Punta" je od 1050 do 1665 kuna, a hotel će tih dana "okupirati" mahom stariji gosti, Slovenci, Talijani i domaći, a u novogodišnjoj noći, uz svečanu večeru, zabavljat će ih bend "Živa pozitiva" iz Čakovca. Inače, sama svečana večera, bez pića, košta 390 kuna. I u hotelu "Imperial Park" bit će veselo.

Već 30. prosinca stižu u trodnevnom paket-aranžmanu na doček Nove godine slovenski umirovljenici, za što su platili 2299 kuna po osobi i sve je popunjeno. Prvu večer susjede Slovence zabavljati će Goran Karan, dok će Novu dočekati uz slovenski Show band Klobuk. Prvi siječnja uslijedit će repriza dočeka, uz slovensku pjevačicu Tanju Žagar. S obzirom na to da su im hoteli puni, u vodičkoj Turističkoj zajednici, kaže nam zadovoljno direktorica Anita Franin Pečarica, za novogodišnje praznike očekuju oko 2000 domaćih i stranih gostiju.

Iu šibenskoj Turističkoj zajednici se nadaju da će u Krešimirov grad, osim domaćeg svita, na doček novog ljeta stići i drugi željni dobre i nezaboravne zabave u najluđoj noći u godini. I to ne samo iz susjednih, već i iz drugih mjesta iz ostatka Hrvatske i susjednih zemalja. Privlačna su, kažu, zvučna i popularna imena izvođača iz regije koja će nastupati na šibenskim pozornicama na otvorenom. Još samo da nas vrime posluži...

25. travanj 2024 02:40