StoryEditorOCM
LifestyleKao blagdanska pogačica

Kruščić bez mrve bijeloga brašna ukusan je i pun proteina: recept ove Šibenke, poznate nutricionistkinje, idealan je obrok ako pazite na kilažu

Piše J. V.
13. prosinca 2018. - 11:08

Ako pazite na prehranu, vjerojatno se klonite svega "bijeloga" - brašna, šećera, tako i kruha. Jest ukusan i mekan, ispečen u pekari, ali na vašem je stolu zabranjen, barem do Božića kada ćete se moći malo opustiti.

Još da ne spominjemo da uz svo ulje i potajni šećer sadrži i omraženi gluten koji je dežurni krivac za brojne zdravstvene tegobe - barem tako neki tvrde. No suprotno uvriježenom mišljenju, između kruha i glutena ne treba stajati znak jednakosti, dapače.

Naša najpoznatija nutricionistica, Anita Šupe, na svojem Instagram profilu, kao i na svom blogu posvećenom dobroj dijeti, dijeli često recepte ne samo za one koji paze na kilažu, već i za sve koji se žele hraniti barem malo zdravije od onoga što im trenutni način života dopušta.

Šupe se po povratku iz Švedske, gdje je i završila studij, vratila u rodni Šibenik, pa i usvojila nanovo, s malim promjenama, brojne recepte na kojima je odrasla. Zato je njen profil izvor inspiracije svima koji se ne boje novih stvari...

Što nas vraća na kruh bez glutena. Recept je vrlo jednostavan i možete ga umijesiti za čas, a kruščići koje dobijete mogu vam poslužiti i kao ukusne pogačice pred blagdane koji nam slijede - samo ih upotpunite šunkom i sirom primjerice ili pak mirisnim začinima.

Recept:

- posni sir

- jaja

- sezamovo brašno (mljeveni sezam)

- kokosovo brašno (po potrebi)

- sol

- soda bikarbona/ prašak za pecivo

Sastojke miješajte po potrebi: najprije ujedinite one suhe, a potom mokre tako da smjesa bude srednje gusta. Slažite hrpice na pleh prekriven papirom za pečenje i pecite 15ak minuta. 

26. travanj 2024 13:50