StoryEditorOCM
LifestyleKontra mučnini

Pretjerali ste sa slatkim i osjećate se baš loše? Smiksajte ovo piće od sastojaka koje imate kod kuće i vratite svoj krvni šećer u normalu, proći će i muka

Piše J. V.
4. studenog 2018. - 15:14

Nedjelja je dan kada se većina ljudi dodatno opusti, u svakom pogledu, pa i kada je prehrana u pitanju. Pojede se malo više, puno više ako je u pitanju nekakvo obiteljsko okupljanje ili slavlje, a često obilni obrok zasladite još obilnijim desertom.

"Ma evo, danas samo, od sutra novi režim...", govorite više sami sebi nego ekipi za stolom koja vam pravi društvo dok posežete za još jednom fetom torte. Nema veze, sutra je novi dan.

Ali ovaj današnji mogao bi vam lako biti mučan, ako ste baš pretjerali. Slatkiši i desertići jedna su od onih stvari koje svakako trebamo konzumirati u umjerenim količinama, nakon što smo se već "natukli" naročito. Boli vas želudac, muka vam je i ležite na kaču razmišljajući (naglas) zašto uvijek napravite istu grešku... Nije najbolji to način za provesti nedjeljno popodne.

Bez brige, spas se krije u vašoj kuhinjskoj kredenci. Piće koje stabilizira šećer u krvi i riješava vas mučnog osjećaja možete smiksati od nekoliko sastojaka koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće.

Recept je podijelila nutricionistica Liz Moody na portalu mindbodygreen, a ključan sastojak koji je izdvojila je - jabučni ocat.

 

 

Naziva ovo piće i "protušećernim eliksirom" koji pomaže kod upala u organizmu, vraća razinu šećera u krvi u normalu i pomaže kod "muke". Isto tako, neka su istraživanja pokazala da je dobar agent i kada je mršavljenje u pitanju - ubrzava probavu i "čisti".

Koristila je u receptu i cimet, a on je još jedan saveznik kada je u pitanju balansiranje krvnog šećera. Tu su i sičušne chia sjemenke koje u cijeli "koktel" dodaju vlakna i zdrave masti. Sjetite se ovoga pića i tijekom blagdana koji slijede, mogao bi vam biti od pomoći.

Recept:

- 2 žlice jabučnog octa

- pola čaše hladne vode

- 1 žličica cimeta u prahu

- malo soli

- med po želji

- 2 žličice chia sjemenki

Pomiješajte sve sastojke osim chia sjemenki - njih dodajte na kraju i pustite da nabubre desetak minuta.

18. travanj 2024 15:27