StoryEditorOCM
GlazbaJedan jedini

'Izađem često van i dam 400 kuna dečkima, koje ni ne znam, da odu na piće! Takav vam je Mišo!': fotografije svjedoče delirij u Areni, evo što je još sve ispričao kultni Šibenčanin

Piše PSD
27. listopada 2019. - 18:51

Publika je uzvikivala “Mišo, Mišo”, svirala je Oliverova Cesarica, a na pozornici se pred prepunom Arenom pojavio Mate Mišo Kovač. Spektakl je mogao započeti.

Na samom je koncertu rekao:

"Čast mi je pjevati pred 20 tisuća ljudi, svi vi koji ste došli najviše volite sebe, a to je velika stvar da vi koji volite sebe dođete na moj koncert i platite ulaznicu" - prenio je Jutarnji misao s kojom je obožavani pjevač sinoć započeo koncert u zagrebačkoj Areni, na kojemu nije manjkalo baš ničega po što je njegova publika došla.

Nebrojenih hitova, dirljivih momenata i suza, ali i poruka i otkrića kojima svaki put oduševi svoje fanove. 

"Svakog čovjeka ja poštivam, svaki čovjek je najveći, a Mišo Kovač pjeva za njega!" - rekao je prije nego je zapjevao “Ti si pjesma moje duše”.

Nakon prvog dijela koncerta Miši je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osobno uručio priznanje za umjetnički doprinos povodom 54 godine provedene na sceni.

Nakon dodjele priznanja Miši se pridružila Ivana Kovač, njegova mezimica kao prva među gostima na koncertu, na kojemu su gostovali i Nina Badrić, Slavonske lole i Alen Nižetić.

"U Zagrebu živim 54 godine. Izađem često van i dam 400 kuna dečkima, koje ni ne znam, da odu na piće. Takav vam je Mišo!" - otkrio je još jedan u nizu svojih "unikatnih momenata", zbog kojeg je zaslužio ovacije.

"Imamo reprezentaciju koja može igrati utakmice s Italijom, Njemačkom, a prije su igrali s Južnim Jemenom, Gornjim Jemenom. Sad se vidi da smo odlični, bolji od toga da smo drugi na svitu" - nije ni u ovoj prigodi propustio govoriti o svojoj velikoj strasti, nogometu.

Legenda hrvatske glazbene scene do sada je već dva puta napunio Arenu, prodao je više od dva milijuna ploča, a ni u ovoj prigodi nije propustio sve dignuti na "potenciju više".

"Pokazat ćemo da Hrvati imaju i najbolji sluh Europi! Pjevat ćemo svi i snimiti te poslati Španjolcima i Talijanima!" - pozvao je svoju publiku, koja je posebno emotivno, u suzama, ispratila izvođenje pjesme "Najljepše su oči moje majke".

U najvećoj euforiji, pak, ispraćena je "Samo nas nebo rastavit može", kako je Mišo i nazvao koncert, kojemu je prethodio jednako nazvani spektakl iz splitske Spaladium Arene prošle godine.

18. travanj 2024 10:31