StoryEditorOCM
Glazba'Teatar pod zvijezdama'

'Mlađi sin obožava kad pjevam, stariji me ne može čuti!'': Šibenčanin raskošnog vokala otkriva neispričane detalje iz života i karijere

Piše Vinko Paić
19. rujna 2019. - 15:45

Sjećate li se "Klape s mora", posebno sastavljene 2013. godine kako bi otpjevali pjesmu "Mižerja" na popularnom natjecanju za Pjesmu Eurovizije?

E, pa jedan od šestorice tih klapaša, Marko Škugor (29), i nakon glazbene avanture zahvaljujući kojoj su ga vidjeli milijuni gledatelja diljem Europe, nastavio je s pjevačkom karijerom i u međuvremenu se prometnuo u jednog od prepoznatljivih dalmatinskih glasova i tenora.

Ovaj Šibenčanin i otac dvojice sinova umalo je završio u sasvim drugim vodama jer je tijekom fakultetskih dana na Ekonomiji grijao stolicu učeći neke sasvim druge stvari, no ljubav prema mikrofonu ipak je bila jača.

A ona je u njegovu slučaju prisutna još od malih nogu, budući da je oduvijek nešto volio po kući pjevušiti, pogotovo dalmatinske pjesme, kakve i sam danas izvodi.

- Jednog sam dana naišao na probu klape baš u svojoj konobi. Zapjevao sam s njima i na kraju ispada da me sve to odredilo za cijeli život - govori glazbenik s kojim smo popričali uoči koncerta koji će ovog petka održati na tvrđavi Gripe u sklopu kazališno-glazbenog festivala "Teatar pod zvijezdama".

Dali smo sve od sebe

Time će ujedno i završiti ova manifestacija, koja je u proteklih mjesec dana privukla više od pet tisuća posjetitelja. Iako aktivno nastupa diljem Hrvatske i Slovenije, zna imati i do sto nastupa, Škugoru će ovo biti prvi put da se predstavlja splitskoj publici.

Na repertoaru su pjesme s dosad dva izdana albuma, poput "Samo s tobom upoznao sam ljubav", "Oće duša vanka tila", "Za tebe bih učinio sve", "Zlato moje", "Devet slova jedne riči" i "Uvik ću te svojom zvati", ali i domaći i svjetski hitovi drugih autora i izvođača.

- Veselim se prvom samostalnom koncertu pred splitskom publikom. Uz Split me vežu prekrasne uspomene jer sam na Prokurativama prije dvije godine pobijedio s pjesmom "Ka dica", što ću zauvijek pamtiti.

Splićani mogu očekivati puno lijepih pjesama, pozitivne energije i vrhunske atmosfere. Za nastup u Spaladium Areni još ima vremena - smije se pjevač.

Nakratko se vratio i u doba kad je Hrvatsku s "Klapom s mora" predstavljao na Euroviziji, ali se nije uspio plasirati u samu završnicu.

– Nas šestorica smo bili dobra ekipa i stvarno smo dali sve od sebe na tom natjecanju. U ovom trenutku ne bih ponovno išao na Eurosong jer to zahtijeva nekoliko mjeseci rada samo za taj projekt, a meni je raspored posložen unaprijed, i to nekoliko godina.

Inače, u promotivnim smo aktivnostima, pripremajući se za Pjesmu Eurovizije, imali nastup u Beogradu u jednoj od najgledanijih emisija, bili smo jako dobro primljeni. Zanimljivo je da se narodnjaci gotovo uopće ne slušaju tamo.

I dalje su najpopularnije pjesme Olivera, Miše i Arsena. Iskreno, bilo bi mi drago da se kod nas više sluša domaća glazba, ali naši su producenti zabavne glazbe ostali u nekim prošlim vremenima dok su narodnjaci u zadnje vrijeme evoluirali.

Te pjesme imaju bolju produkciju, a koncerti tih izvođača budu na jako visokom nivou. I što sad da im ovdje bude konkurencija: domaća urbana pop-rock glazba?

Uz suprugu na porodima

I njegova sestra Sara zakoračila je u glazbene vode. Kao najbolji savjet koji joj je dao izdvaja onaj da nikad ne odustaje i neka samo vjeruje u sebe.

Odrastali su u Dubravi kraj Šibenika, a njihov otac Jadran cijelo je vrijeme vjerovao u njihov glazbeni talent. Marko je sada i sam otac, ima dvojicu sinova, Andriju i Petra.

Bio je uz suprugu Ivanu na oba porođaja, nakon čega ju je, kaže, samo još više zavolio. Upoznali su se na jednom klapskom koncertu, ubrzo su prohodali i nakon devet mjeseci veze stali pred oltar.

- Kad sam postao otac, u potpunosti su mi se promijenili životni prioriteti. Obitelj mi je definitivno najvažnija u životu. Mlađi sin voli kad pjevam, za njega u tim trenucima sve stane i onda me samo sluša, dok me stariji pak nikako ne može čuti da pjevam.

Naime, moje pjevanje povezuje s time da tate nema često doma, pa stoga svaki slobodan trenutak nastojim provoditi sa svojom familijom - zaključuje jedan od omiljenih pjevača mnogih mladenaca, koji ga često angažiraju da im uljepša njihov najvažniji dan života.

24. travanj 2024 12:43