'Teatar pod zvijezdama' 'Mlađi sin obožava kad pjevam, stariji me ne može čuti!'': Šibenčanin raskošnog vokala otkriva neispričane detalje iz života i karijere

'Teatar pod zvijezdama'

Sjećate li se "Klape s mora", posebno sastavljene 2013. godine kako bi otpjevali pjesmu "Mižerja" na popularnom natjecanju za Pjesmu Eurovizije?

E, pa jedan od šestorice tih klapaša, Marko Škugor (29), i nakon glazbene avanture zahvaljujući kojoj su ga vidjeli milijuni gledatelja diljem Europe, nastavio je s pjevačkom karijerom i u međuvremenu se prometnuo u jednog od prepoznatljivih dalmatinskih glasova i tenora.

Ovaj Šibenčanin i otac dvojice sinova umalo je završio u sasvim drugim vodama jer je tijekom fakultetskih dana na Ekonomiji grijao stolicu učeći neke sasvim druge stvari, no ljubav prema mikrofonu ipak je bila jača.

A ona je u njegovu slučaju prisutna još od malih nogu, budući da je oduvijek nešto volio po kući pjevušiti, pogotovo dalmatinske pjesme, kakve i sam danas izvodi.

- Jednog sam dana naišao na probu klape baš u svojoj konobi. Zapjevao sam s njima i na kraju ispada da me sve to odredilo za cijeli život - govori glazbenik s kojim smo popričali uoči koncerta koji će ovog petka održati na tvrđavi Gripe u sklopu kazališno-glazbenog festivala "Teatar pod zvijezdama".

Dali smo sve od sebe

Time će ujedno i završiti ova manifestacija, koja je u proteklih mjesec dana privukla više od pet tisuća posjetitelja. Iako aktivno nastupa diljem Hrvatske i Slovenije, zna imati i do sto nastupa, Škugoru će ovo biti prvi put da se predstavlja splitskoj publici.

Na repertoaru su pjesme s dosad dva izdana albuma, poput "Samo s tobom upoznao sam ljubav", "Oće duša vanka tila", "Za tebe bih učinio sve", "Zlato moje", "Devet slova jedne riči" i "Uvik ću te svojom zvati", ali i domaći i svjetski hitovi drugih autora i izvođača.

- Veselim se prvom samostalnom koncertu pred splitskom publikom. Uz Split me vežu prekrasne uspomene jer sam na Prokurativama prije dvije godine pobijedio s pjesmom "Ka dica", što ću zauvijek pamtiti.

Splićani mogu očekivati puno lijepih pjesama, pozitivne energije i vrhunske atmosfere. Za nastup u Spaladium Areni još ima vremena - smije se pjevač.

Nakratko se vratio i u doba kad je Hrvatsku s "Klapom s mora" predstavljao na Euroviziji, ali se nije uspio plasirati u samu završnicu.

– Nas šestorica smo bili dobra ekipa i stvarno smo dali sve od sebe na tom natjecanju. U ovom trenutku ne bih ponovno išao na Eurosong jer to zahtijeva nekoliko mjeseci rada samo za taj projekt, a meni je raspored posložen unaprijed, i to nekoliko godina.

Inače, u promotivnim smo aktivnostima, pripremajući se za Pjesmu Eurovizije, imali nastup u Beogradu u jednoj od najgledanijih emisija, bili smo jako dobro primljeni. Zanimljivo je da se narodnjaci gotovo uopće ne slušaju tamo.

I dalje su najpopularnije pjesme Olivera, Miše i Arsena. Iskreno, bilo bi mi drago da se kod nas više sluša domaća glazba, ali naši su producenti zabavne glazbe ostali u nekim prošlim vremenima dok su narodnjaci u zadnje vrijeme evoluirali.

Te pjesme imaju bolju produkciju, a koncerti tih izvođača budu na jako visokom nivou. I što sad da im ovdje bude konkurencija: domaća urbana pop-rock glazba?

Uz suprugu na porodima

I njegova sestra Sara zakoračila je u glazbene vode. Kao najbolji savjet koji joj je dao izdvaja onaj da nikad ne odustaje i neka samo vjeruje u sebe.

Odrastali su u Dubravi kraj Šibenika, a njihov otac Jadran cijelo je vrijeme vjerovao u njihov glazbeni talent. Marko je sada i sam otac, ima dvojicu sinova, Andriju i Petra.

Bio je uz suprugu Ivanu na oba porođaja, nakon čega ju je, kaže, samo još više zavolio. Upoznali su se na jednom klapskom koncertu, ubrzo su prohodali i nakon devet mjeseci veze stali pred oltar.

- Kad sam postao otac, u potpunosti su mi se promijenili životni prioriteti. Obitelj mi je definitivno najvažnija u životu. Mlađi sin voli kad pjevam, za njega u tim trenucima sve stane i onda me samo sluša, dok me stariji pak nikako ne može čuti da pjevam.

Naime, moje pjevanje povezuje s time da tate nema često doma, pa stoga svaki slobodan trenutak nastojim provoditi sa svojom familijom - zaključuje jedan od omiljenih pjevača mnogih mladenaca, koji ga često angažiraju da im uljepša njihov najvažniji dan života.

Naslovnica Glazba

Najčitanije

UVOZNE NOTE Estradni mendažer Zoran Škugor pod čijom palicom su rasli Tony i Nina otkriva kako će promijeniti hrvatsku glazbenu sliku: Mojim pjevačima pišu skladatelji koji rade za Adele, Rihannu, U2...

Estradni mendažer Zoran Škugor pod čijom palicom su rasli Tony i Nina otkriva kako će promijeniti hrvatsku glazbenu sliku: Mojim pjevačima pišu skladatelji koji rade za Adele, Rihannu, U2...
Rodni je Šibenik Zoran Škugor napustio kao izuzetno perspektivni stolnotenisač, a u Zagrebu osvanuo kao najuspje...
Estradni mendažer Zoran Škugor pod čijom palicom su rasli Tony i Nina otkriva kako će promijeniti hrvatsku glazbenu sliku: Mojim pjevačima pišu skladatelji koji rade za Adele, Rihannu, U2...

77 mu je tek Dinko Gojanović Rakić najstariji je aktivni klapski pivač u Dalmaciji: Još mi je gušt pivati; Nije mi teško ni putovati do Ljubljane, Beča… Ne ćutim se tako da trebam stati kući i čekati kad ću umriti

Dinko Gojanović Rakić najstariji je aktivni klapski pivač u Dalmaciji: Još mi je gušt pivati; Nije mi teško ni putovati do Ljubljane, Beča… Ne ćutim se tako da trebam stati kući i čekati kad ću umriti
Jesi li ti najstariji aktivni šibenski klapski pivač? Ako nisi, napravi razgovor s onim koji je stariji od tebe,...
Dinko Gojanović Rakić najstariji je aktivni klapski pivač u Dalmaciji: Još mi je gušt pivati; Nije mi teško ni putovati do Ljubljane, Beča… Ne ćutim se tako da trebam stati kući i čekati kad ću umriti