StoryEditorOCM
GlazbaREGIUS

Šest će bendova imati premijerni nastup u Šibeniku, a među njima i jedni od najdugovječnijih rokera ovih prostora

8. svibnja 2019. - 19:21

Šibenski alternativni Regius festival objavio je kompletan ovoljetni program. Na novu festivalsku meku, Martinsku, stižu Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park i mnogi drugi. Osam bendova i pet DJ - setova izmijenit će se kroz dva dana devetog izdanja Regius festivala. Organizatori festivala, koji će se održati 12. i 13. srpnja, najavljuju dosad najbogatiji i najraznovrsniji program.

- Regius je jedan od onih festivala, koji gotovo nikad ne ponavlja izvođače, a mi se, uz to, trudimo dovesti bendove koji nikad nisu imali prilike svirati u Šibeniku. Tako će ove godine čak šest od osam bendova imati premijerni nastup u našem gradu - govori Igor Bergam, organizator Regiusa.

Iako je Električni orgazam jedan od najdugovječnijih rock bendova ovih prostora, u gotovo četrdeset godina karijere nikad nisu svirali u Šibeniku. Zahvaljujući Regiusu to će se promijeniti ovo ljeto.

- Na festival ne dolaze na krilima stare slave, već na krilima aktualnog prošlogodišnjeg albuma „Gde smo sad“. Album je kritika proglasila njihovim najboljim u posljednjih trideset godina - kaže Bergam.

Osim njih, kao "headlineri" su najavljeni beogradski hardcore/reggae sastav Eyesburn, koji su prije dva mjeseca prekinuli višegodišnju pauzu. Šibenik su izabrali kao prvi i, zasad, jedini nastup u Hrvatskoj, u koju stižu nakon festivala Exit.

Jedan od bendova, koji su, veli Bergam, priželjkivali fanovi na društvenim mrežama Regius festivala je mostarski rock/reggae sastav Zoster. Dvadesetogodišnja karijera obilježena im je sa četiri studijska albuma. Novi headlineri pridružili su se ranije najavljenima: osebujnoj beogradskoj reperici Sajsi MC i jednom od prvaka hrvatskog hip-hopa Marinu Ivanoviću Stoki.

Šibensku će publiku zabavljati i Cold Snap, najdugovječniji hrvatski metal sastav, bjelovarski prog noise rock trio Them Moose Rush, koje je ugledni Europavox uvrstio među najveće europske rock - nade 2018. godine, te najpoznatiji Linkin Park tribute band – Piknik Park iz Mađarske.

- Svi oni, koji će se smjestiti u, inače, besplatno, festivalskom kampu uživat će u dobroj glazbi i tijekom dana, zahvaljujući DJ-evima Daboo, Rofellos, Babilonska, Los Santos i rezidentima Škalji i Sokolu - najavljuje Bergam. 


Lineup

Električni Orgazam /  Eyesburn  /  Zoster  /  Sajsi MC  / MARIN IVANOVIĆ STOKA / Cold Snap /  Them

Moose Rush  / Piknik Park - Linkin Park Tribute Band /  Daboo  /  Dreger Rofellos  / Radio Los Santos /

Babilonska / Škalja&Sokol


Ulaznice

Cijena festivala koja uključuje i kamp je do kraja tjedna još 90kn, a možete ih nabaviti na: http://bit.ly/RegiusFestival.

20. travanj 2024 11:39