StoryEditorOCM
GlazbaŠibenske glazbene fešte

U subotu gitarijada, a na prvomajskoj fešti nastupit će DJ-evi i Feniksi: uz roštilj i fažol plešite do kasno u noć

26. travnja 2019. - 14:34

Udruga "Pravi kontakt", poznata po organizaciji gitarijada i humanitarnih koncerata, u idućih tjedan dana priprema dvije fešte.
Prva je na rasporedu u subotu, 27. travnja. Na trgu ispred Osnovne škole Fausta Vrančića održat će se gitarijada pod nazivom "Mladi protiv nasilja". Na gitarijadi će nastupiti četiri benda: Black Swan iz Skradina, Beštije iz Splita, zadarska grupa Richman i domaći sastav Porko dio.

– Ulaz je besplatan, a svirka počinje u 21 sat – otkriva Žarko Vrcić, predsjednik udruge "Pravi kontakt", koja se već sedam godina trudi osvježiti šibensku glazbenu scenu različitim događanjima.

 

 

Nekoliko dana poslije gitarijade, na starom će se šibenskom kupalištu Jadrija, za tradicionalnu prvomajsku feštu, okupiti mladi šibenski DJ-evi. U već provjerenoj kombinaciji s udrugom ŠI UNITED, na jadrijskoj će zabavi "peglati" šestorica DJ-eva: Ivan Škugor, Kec, Edy C, Santiago Batacosta, L.E.O. i Gothic Rider.

– Na Jadriji neće biti samo glazbe. U jutarnjim satima ćemo organizirati akciju čišćenja podmorja. Od podne će krenuti zagrijavanje uz roštilj, a DJ-evi "pale motore" od pet popodne. Zabava će, kao i inače, biti kod odbojkaškog igrališta, a trajat će do sitnih noćnih sati – najavio nam je Vrcić, jedan od organizatora.

Akciju čišćenja jadrijskog podmorja organizirat će Ronilački klub "Dolac" u Guštinoj uvali.
DJ-evi neće biti jedini zaduženi za dobar štimung na Jadriji. Na glavnom mulu ispred popularnih jadrijskih kafića svirku će i ove godine održati šibenska grupa Feniks, s popularnim Goranom Subašićem.

Dakako, osim roštilja, građane Šibenika i ostale jadrijske goste za Praznik rada očekuju i porcije fažola.

23. travanj 2024 22:36