StoryEditorOCM
GlazbaFestivalske migracije

Igor Bergam otkriva sve novosti vezane za popularne šibenske festivale: deveti 'Regius' na Martinskoj, a seli se i 'Membrain'

18. siječnja 2019. - 13:50

Deveto izdanje "Regius" festivala i četvrto "Membrain" festivala ovo ljeto održat će se u kampu i na plaži Martinska. "Regius" otvara sezonu festivala na Martinskoj 12. i 13. srpnja, a "Membrain" je na rasporedu drugi, produženi vikend u kolovozu.

- "Regius" već ima "naviku" seliti, pa se tako nakon prva četiri izdanja održana na šibenskoj gradskoj plaži Jadrija četiri puta održavao na prostoru bivše tvornice TEF, da bi za svoje deveto izdanje dobio dosad zasigurno najbolju i najadekvatniju festivalsku lokaciju. Loša infrastrukturna situacija u TEF-u, neadekvatan kamp i nemogućnost održavanja kvalitetnog dnevnog programa festivala razlozi su seljenja - objašnjava Igor Bergam, predsjednik šibenske Udruge P.A.R.K., koja "potpisuje" i "Regius" i "Membrain".

Organizatori vjeruju da će sve spomenute nedostatke nadomjestiti nova lokacija. "Membrain" festival svoja prva tri izdanja imao je u uvali Minerska u Šibenskom kanalu, a ove godine, zbog uređenja Tvrđave sv. Nikole i popratnih sadržaja put nastavlja na Martinskoj. Festival "Regius" od 2011. godine domaćin je brojnim bendovima iz Hrvatske i regije, koji većinom prvi put nastupaju u Šibeniku.

- Aktualni izvođači iz široke lepeze alternativnih žanrova od rocka i punka, preko rapa i reggaea do elektroničke glazbe, svake godine privlače veliki broj publike iz cijele Hrvatske. "Membrain" je, s druge strane, orijentiran na stranu publiku, jer svake godine dovodi više od 50 DJ-eva iz Europe i svijeta u Šibenik te kombinira atmosferu europskih underground klubova s ljepotom mediteranske obale i klime. U četiri dana programa na tri pozornice prezentira se najbolje od DnB-a preko global & tropicala, duba, dubstepa pa do grimea i experimentala, i to na vrhunskim DIY soundsystemima. Ulaznice za oba festivala već su u prodaji, i to po povoljnim cijenama za najbrže - otkriva Igor Bergam te precizira da festivalska ulaznica za "Regius" trenutno košta 90 kuna, a za "Membrain" 150 kuna.


19. travanj 2024 08:47