StoryEditorOCM
GlazbaMeđu najjačima u Hrvatskoj

Ekipa sa šibenske plesne scene vratila se kući s punim prtljažnikom "Ambasadora"

Piše Šibenski.hr
23. studenog 2018. - 14:45

Zaljubljenici u elektronsku plesnu glazbu okupljeni oko Udruge RatCat vraćaju se kući iz Zagreba sa čak pet 'Ambasadora', nagrada koje se po treći put dodjeljuju najboljima na hrvatskoj sceni elektroničke glazbe.

Ekipa iz RatCat-a je na svečanoj ceremoniji u Kulturnom centru Travno u Zagrebu dobila prvu nagradu za kolektiv godine. Prvo mjesto odnijeli su i u kategoriji koncept godine, gdje je publika odlučila da je najbolji projekt The Cave u ulazu u pećinu u bivšoj vojarni Bribriskih knezova. Tamo su se prošlog ljeta održala dva odlična partyja, koji su očito impresionirali zaljubljenike u elektronsku glazbu i stil koji promoviraju u udruzi, osnovanu tek prije godinu dana u Šibeniku.

U kategoriji najbolje nove klupske večeri 'Ambasador' je također došao u Šibenik, i to za večer 'Opposite', na kojoj šibenski DJ Lawrence Klein ugošćuje poznate DJ-e iz cijelog svijeta. Ove godine na 'Opposite' su nastupali i čuveni Petar Dundov te američki DJ Brian Cid.

Lawrence Klein (Lovre Kanjer), osvojio je i treće mjesto u kategoriji hrvatskog DJ-a godine.

Ekipa iz RatCat-a zajedno s prijateljima iz Udruge Nota dobila je i 'Ambasadora' za razvoj i promicanje scene.

Za šibensku publiku je značajno i što je Project Vojarna dobio 'Ambasadora' za najbolji open air party. Nadalje, nagrađen je poznati šibenski glazbeni promotor Vedran Meniga, čiji je label PDV Records dobio nagradu za hrvatsku etiketu godine.

Šibenčanima je posebno zanimljiva i nagrada koju je dobio sarajevski dvojac After Affair u kategoriji regionalnih DJ-a godine. Naime, oni će nastupiti za doček Nove godine u Šibeniku, također u organizaciji ekipe iz RatCat-a, Grada Šibenika i šibenske Turističke zajednice.

U svakom slučaju, lijep uspjeh za zaljubljenike u elektronsku glazbu koja se u Šibeniku okupila tek prije godinu dana, a svoj prvi rođendan proslavit će 8. prosinca u novootvorenom 'Muzeju' u klubu Azimut, uz Lovru Kanjera i njegovog gosta DJ Boga.

23. travanj 2024 06:51