StoryEditorOCM
GlazbaDOBAR GLAS, VITAK STAS

Šibenska glazbena scena ima novu kantautoricu, Tribunjku Anđelu Grubišin: 'Ovih dana' pjevam sama

4. studenog 2018. - 20:36

Ono, što smo najavljivali, konačno se i ostvarilo: šibenska glazbena scena dobila je novu kantautoricu. Anđela Grubišin je u neviđenoj medijskoj tišini temeljito pripremala svoju prvu pjesmu, ne želeći ama baš ništa prepustiti slučaju. A onda nas je prošlog tjedna mlada Tribunjka nazvala i priopćila vijest kako je rođena njezina prva pjesma "Ovih dana".

Školovana pjevačica, koja u životopisu bilježi i sezonu, odrađenu na mjestu prvog soprana u, nažalost, ugasloj primoštenskoj klapi "Dalmatinke", odlučila se na glazbeni iskorak. Krenula je u solo vode.
 

Konačno je vani vaša pjesma "Ovih dana". Otkad se počelo šuškati o vašem prvom autorskom uratku prošlo je više od godinu dana. Koji je razlog što pjesma nije prije stigla do etera?
– Pjesma je, zapravo, čekala mene! Odnosno, moju odluku da je podijelim s javnosti – počela je naš razgovor 28-godišnja Anđela Grubišin.

Škola i klapa

Da bi sve moglo potrajati shvatili smo kad ste rekli da ponekad i pretjerujete u kritikama na svoj račun?
– To je istina! Bila sam pretjerano samokritična. Smatram da uvijek treba postojati određena doza samokritike. No, u jednom sam trenutku morala samu sebe smekšati. U suprotnom, stvaranje pjesme ne samo da bi potrajalo, nego ne bi ni započelo!
 

Autorica ste i teksta i glazbe. Neuobičajeno za mlade glazbenike na početku karijere…
– Ne mogu za sebe reći da sam odlučila biti kantautor. Jednostavno, prvu pjesmu sam napisala prije tri godine, ponesena emocijom, s kojom se u tom trenutku nisam znala drugačije nositi. Tada sam mislila da je to prva i zadnja…
 

No, nije bila?
– Nije. U međuvremenu je nastalo još pjesama. Mogu reći da imam dovoljno materijala i za nosač zvuka.
 

Aranžman i produkciju pjesme "Ovih dana" ste, ipak, prepustili nekome drugom, iskusnijem u tom smislu?
– Za aranžman pjesme je zaslužan Renato Babić Renči, a produkcija je pala u ruke Ivanu Grancariću Granci. Lijepo je bilo surađivati s njima. Unijeli su velik trud, energiju i emocije u tu pjesmu.
 

Nova je to stanica na vašem glazbenom putu. Obrazovali ste se u Šibenskoj glazbenoj školi kao solo pjevačica, a u međuvremenu ste zapjevali i u klapi "Dalmatinke"…
– Po završetku srednje sam počela pohađati privatne satove kod profesorice Ane Grubić Miškić. Na njezin prijedlog sam upisala i prvi pripremni razred glazbene škole. Paralelno sam upisala i studijski program koji je rasporedom bilo najlakše uskladiti s glazbenom školom. U klapu sam ušla, iako me to nikad nije pretjerano vuklo. Vjerojatno je to i jedan od razloga zašto sam se u njoj zadržala samo godinu dana. No, ovom prilikom pozdravljam svoje bivše kolegice iz klape "Dalmatinke"!

Želim uživati

Što je presudilo u odluci da se okušate u solo vodama?
– Više stvari. Sve me vodilo u tom smjeru.
 

Vaš je glazbeni đir kombinacija "popa" i "rocka". A tko su vam omiljeni glazbenici, uzori?
Josipa Lisac, Gibonni, Goran Bare, Freddy Mercury i Joe Cocker su, recimo, izvođači koje volim poslušati. Oni, svakako, imaju glazbenu vrijednost, težinu.
 

Što očekivati od Anđele Grubišin nakon singla-prvijenca?
– Spot singla-prvijenca, ha-ha! I, naravno, novu pjesmu.
 

Za kraj, Tribunj je, među inim, poznat po tome što je dao sjajnog Đanija Stipaničeva. Može li Anđela biti nova tribunjska zvijezda?
– Đani je divna osoba i pjevač. Ja bih bila zadovoljna kad bih ostala prizemljena i svoja. Popularnost donosi i stres, a ne bih se voljela zamarati time. Želim uživati u glazbi – za kraj će Anđela.


Šetnje, bicikl i dečko
Kad se makne od mikrofona Anđela je jedna sasvim obična cura, koja gušta u svom Tribunju, s prijateljima, obitelji i dečkom.
– U slobodno vrijeme volim duge šetnje i vožnje biciklom. Uživam i u druženjima, pogotovo u kućnim kavama s prijateljima. Volim provoditi vrijeme i s mojom boljom polovicom. Idem li na ribe? Ne! To je, ipak, posao za muške – smije se Tribunjka Anđela.


19. travanj 2024 21:04