StoryEditorOCM
GlazbaNova era

Colonijinu pjevačicu, Miljevčanku Ivanu Lovrić sve više prepoznaju kao novu hrvatsku glazbenu zvijezdu: Nisam ni u najluđim snovima očekivala da bi se naše pjesme mogle vrtjeti u Kini

13. kolovoza 2018. - 16:44

Dva su mjeseca prošla otkako je izašao novi Colonijin album simboličnog imena "Nova era". Trinaesti je to nosač zvuka popularne hrvatske grupe. Prvi otkada je pjevačicom Colonije postala mlada Miljevčanka Ivana Lovrić.

S njom smo ćakulali prije nastupa u Pirovcu, gdje je Colonia pjevala u povodu obilježavanja "Oluje". Makar smo je mi, ali i njezin šef Boris Đurđević, čekali dva sata zbog pedantnog namještanja frizure za nastup, na koncu smo guštali u društvu djevojke koja je tipična frajerica šibenskog kraja.

- Ispričavam se što kasnim, ali znate kako to ide kod nas cura - dočekala nas je Ivana.

Prije nego smo konačno započeli razgovor, naša je sugovornica morala odraditi barem pet-šest fotografiranja s obožavateljima koji je sve više prepoznaju kao novu hrvatsku glazbenu zvijezdu.

Ivana je mnoge natjerala da brzo prebole Indiru, dugogodišnje zaštitno lice Colonije.
- Trudila sam se i trudit ću se da Coloniju učinim svojom. Iskreno, ne znam kako bih mogla biti netko drugi. Osjećala bih se kao imitatorica - počela je Ivana.


Presretna sam


Posebno je hvali Borisova supruga Valerija Đurđević, koja je nedavno ustvrdila "kako ima osjećaj da je Ivana već dvadeset godina na sceni, s obzirom na to koliko je uvjerljiva u nastupima".

- Nije Valerija jedina koja mi je to rekla. I novinari mi poslije intervjua to često govore. Ja sam uvijek opuštena, a kad se tako postaviš, nemaš se čega bojati. Znate, ja sam po dolasku u Coloniju bačena u vatru. Prvih mjesec dana sam imala rafalnu paljbu od strane medija. Nisam uopće imala vremena za prilagodbu. To me, valjda, ojačalo. Kad sam sve to uspješno prošla, shvatila sam se mogu nositi s pritiskom - priznaje 26-godišnja pjevačica.

Ivana je svojih prvih godinu dana u grupi Colonia proslavila uz izlazak novog albuma.
- "Nova era" je izašla 1. lipnja i od tada je u top pet najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Presretna sam zbog toga. Nadam se da će svih petnaest pjesama zaživjeti kao što je među publikom zaživjela većina dosadašnjih Colonijinih stvari. Ako me pitate koja mi je omiljena, ne mogu vam precizno odgovoriti, jer ja na pravi način doživim pjesmu tek kad snimimo spot - tvrdi Ivana Lovrić.

Postoji, međutim, jedna pjesma s novog CD-a, koja se posebno svidjela Kinezima. U najmnogoljudnijoj zemlji svijeta vrlo je slušana "Zadnja suza".

- Za mene je to bio šok. Nisam ni u najluđim snovima očekivala da bi se naše pjesme mogle vrtjeti u Kini. "Zadnja suza" je čak dospjela i na tamošnje top-liste. Boris je, za razliku od mene, navikao na to. On je već prije petnaestak godina doživio veliki uspjeh u Japanu - govori djevojka moćnog glasa.


Promjena imidža


Atraktivna je pjevačica Colonije nedavno iznenadila promjenom imidža. Od brinete je postala crvenokosa s iskričavom frizurom, koja, po stilu, podsjeća na rane devedesete godine.

- Imidž sam promijenila samo za potrebe snimanja spota za pjesmu "Alarmantno“. No, planiram ga promijeniti još milijun puta! Scena to, jednostavno, zahtijeva. Trudim se ne biti dosadna, izbjegavam rutinu. A bilo je, vjerujte, svakakvih reakcija na promjenu frizure. Od "stoji ti super" do "ne kužim zašto si to napravila". Umirala sam od smijeha na te poruke. Najbitnije je od svega da sam sama sebi izgledala dobro - ističe Ivana.

U promjeni stajlinga ju je podržao i dečko Tino. Ljubavnu je vezu s njim jedno vrijeme vješto skrivala, no mediji su ih brzo otkrili.
- Trudila sam se to skrivati što je dulje moguće. No, eto, snimili su nas i onda je bilo gotovo! Željela sam ga poštedjeti od silne medijske pompe. On nije javna osoba i ne mora prolaziti sve ono što ja prolazim. Uostalom, ja nisam u ovom poslu da bih otkrivala stvari iz privatnog života. Zato pitanja o tome često izbjegavam. Ako me pitate je li mi dobro, jest, dobro mi je u vezi. A drugo ništa nije ni bitno. Tino mi je velika podrška. Razumije sve što radim. Bilo bi mi triput teže da njega nema. On je ponekad i jezičac na vagi kod nekih bitnih odluka koje donosim - otkriva zaljubljena solistica Colonije, koja je s dečkom stigla i na nastup u Pirovcu.


Doma je najljepše


Ivana Lovrić je, bez obzira što već godinama živi u Zagrebu, ostala zaljubljena i u svoj rodni kraj. U Miljevce, Šibenik… Zato kod kuće gušta još od 20. srpnja.

- Šesti nam je mjesec, zbog čak tri promocije novog albuma, bio puno zaposleniji nego srpanj. Zato sam mogla priuštiti da dođem ranije u Dalmaciju. Za mene nije fraza da je doma uvijek najljepše. Pogotovo ljeti. Meni su plaže u šibenskom kraju najdraže i nemam posebnog razloga da ih mijenjam. Uostalom, Miljevci i Šibenik su mi odlična baza, jer u posljednje vrijeme često nastupam u našem kraju. Ti me nastupi uvijek posebno vesele. Bili smo u Vodicama, Šibeniku, sada i u Pirovcu… Ni Dubrovnik mi, u kojemu uskoro pjevamo, odavde nije daleko. Da ne govorim kako imam više vremena za kave sa starim prijateljima. Nadam se da ću ih uspjeti sve odraditi do kraja ljeta. Na jesen me čeka snimanje spotova za sve ostale pjesme s albuma. Što se tiče dugoročnih planova, dogodine u ovo doba očekujem novi nosač zvuka! U Coloniji se sve brzo odvija, pa se nemojte čuditi ako tako i bude - najavila je za kraj pjevačica grupe Colonia Ivana Lovrić.


Vratit ću se u teretanu
Ivana Lovrić se početkom godine na svom Instagramu pohvalila kako održava liniju u teretani uz pomoć trenera Nevena Ivića, Colonijina plesača i koreografa.
- Ne smijem glasno pričati o tome jer je Neven za stolom, ali u teretani nisam bila od veljače! Dugo se nisam bavila fizičkom aktivnošću i onda su mi ti treninzi predstavljali veliko opterećenje. Malo je i Neven kriv, jer me ne gura dovoljno, ne tjera na rad. A ja neću napraviti ništa po tom pitanju na svoju inicijativu. No, obećala sam mu da se u rujnu vraćam treninzima. A do tada će uvježbavanje novih plesnih koraka i nastupi na bini biti sasvim dovoljni - kaže simpatična Ivana.

16. travanj 2024 08:56