StoryEditorOCM
Glazba20 godina im je tek

Oliverov duh na slavljeničkom koncertu "Skradinki"; Kondža: Pivat ću s vama i na štapu

2. kolovoza 2018. - 18:27

Vidljivo razapete između osjećaja ponosa, što obilježavaju 20. obljetnicu uspješnog trajanja, i tuge, koju su ćutile zbog gubitka svog prijatelja Olivera Dragojevića, "Skradinke" su sa svojim gostima održale sjajan koncert na popularnom Trgu male Gospe u Skradinu.

– Oliver je zadnji put bio u Skradinu, kad smo slavile pet godina trajanja. Pamtim divnu večer kod Ivice Širinića, jednog od najboljih skradinskih pjevača. Sad više nema ni Olivera, ni Ivice, ni njegove supruge Asje, koja je dobrom spizom toliko raspoložila morskog vuka da nije puštao gitaru do četiri sata ujutro – sjeća se Višnja Pulić, altica i predsjednica klape "Skradinke".

Bračni par Zorica Kondža i Joško Banov bili su do zadnjeg trena na ispraćaju Olivera na splitskoj Rivi, pa su u želji da ne zakasne na skradinski koncert automobilom "doletjeli" samo dva metra od bine!

Uvodnom pjesmom "Ponoć je mila moja majko", zapisanoj upravo u Oliverovoj Vela Luci, koja govori o gubitku voljenog sina, "Skradinke" su na silno emotivan način podsjetile na hrvatskog barda zabavne glazbe i zakletog Dalmatinca.

A kad je Kondža povela Runjićevu "Vjeruj u ljubav" na noge se diglo više od 500 gledatelja, koji jednostavno nisu dopuštali da koncert završi.

– Ima ženskih klapa, koje sjajno muziciraju, ali nitko nema tako zreli zvuk i posebnu interpretaciju kao "Skradinke". Zato bih željela, makar na štapu, da zapjevam i na njihovoj 30. obljetnici – otvorila se Kondža.



"Skradinke" su prosto briljirale u Magdićevoj "Sušnoj zikvi na školju" te Gibonnijevoj "Mi smo prvaci", koju su, dakako, posvetile hrvatskim srebrnim i vatrenim nogometašima. U dvosatni program zgodno se uklopio i drugi gost, veteran Ivo Pattiera, koji je Oliveru posvetio dirljivu i nostalgičnu "Da mi se vratit".

– Prije tri godine izgubili smo Arsena, sad i Olivera. To je previše za moju dalmatinsku dušu – govorio je Pattiera, koji se s obojicom desetljećima družio na hrvatskim festivalima i koncertima.

Među posjetiteljima bilo je lako uočiti predsjednika Županijske skupštine Nediljka Dujića, ali i Krešimira Šakića, ravnatelja Nacionalnog parka Krka, koji je već godinama sponzor skradinskoj ženskoj klapi.

- Dvojio sam hoću li doći na koncert, zbog brojnih obveza. Silno bih se prevario da sam propustio ovu večer. Bila je to pjesma za svaku dalmatinsku dušu – oglasio se Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka.

"Skradinke" su se darovima i priznanjima javno odužile svim sponzorima i prijateljima, te posebno svom voditelju Ivi Mikuličinu, koji ih vodi svih 20 godina.

– Priča o "Skradinkama" je lijepa pripovijest o ljubavi prema klapskoj pismi i rodnom gradu, u kojoj su za tren uvalili i mene. Otud i pjesme "Scardona" i "Krka moja", koje sam napisao sa željom da budu neslužbene skradinske himne – otvorio se Mikuličin.

20. travanj 2024 16:48