StoryEditorOCM
GlazbaKlapska sereneda

U ponedjeljak na Gorici: Uživajte u pjesmi pod forticon svete Ane

Piše Šibenski.hr
29. lipnja 2018. - 11:12

I ove godine, po četvrti puta, 2.07.2018. u 21 sat na kultnom mjestu šibenske klapske pjesme – Gorici, Zajednica udruga klapa Šibensko-kninske županije organizira klapsku serenadu pod nazivom ''Pod forticon svete Ane''.

Ovaj susret organizira se kako bi naše klape koje idu na festival dalmatinskih klapa u Omiš dostojno ispratili i zaželjeli im dobar plasman, a isto tako kako bi pokazali gostima našega grada bogatstvo nematerijalne kulturne baštine Šibensko – kninske županije koja je priznata i od UNESCO-a- kazao je Branimir Bubica, predsjednik županijske Zajednice udruga klapa.

Na susretu klapa nastupiti će djevojačka klapa ''GIMNAZIJALKE'' koja nas u zadnje vrijeme oduševljava svojim mladenačkim zvukom, vokalni sastav ''A VISTA'' prepoznatljivog klapskog zvuka i kvalitete, muške klape ''BUNARI'' VODICE ,''MORE'' ŠIBENIK, ''ŠIJUN'' ŠIBENIK I ''CIMA'' ŠIBENIK koja svaka ponaosob ima svoj prepoznatljivi zvuk i kvalitetu, kao i vrhunska ženska klapa ''ORŠULICE'' Vodice koja nastupa na ovogodišnjem festivalu klapa u Omišu.

26. travanj 2024 16:43