StoryEditorOCM
GlazbaKulturaljka u četvrtak u Azimutu

Na redu je edukativna radionica „Intro“ - od prvih probi u garaži do velikih pozornica

Piše šibenski.hr
14. ožujka 2018. - 12:47

Nakon sjajnog otvaranja prošli tjedan, Kulturaljka već ovaj četvrtak nastavlja s programom. Na redu je edukativna radionica „Intro“ koja će se održati u klubu Azimut u 20 sati.

Radionica je zamišljena tako da praktičnim primjerima, 'od sobe do stagea', prati razvoj i karijeru mladog autora ili autorskog benda: od prvih probi u garaži do velikih pozornica i ugovora s diskografskim kućama, publisherima i tako redom.

Posebna je pozornost posvećena upoznavanju sustava kolektivne zaštite autorskih prava s kojim se glazbenik susreće u svim fazama svog djelovanja. Uz predstavnike HDS ZAMP-a, Milana Majerović-Stilinovića, voditelja komunikacija i Tajane Ozmec, voditeljica odjela članstva, na radionici će sudjelovati i Ante Prgin, šibenski autor i frontman funky post-rock banda Magul koji će podijeliti svoja iskustva iz glazbeničke karijere.

- Poziv ide za sve bendove, autore, DJ-e, organizatore, vlasnike ugostiteljskih objekata... ljude koji koriste glazbu u bilo koje svrhe. Dođite u četvrtak u Azimut, pitajte i saznajte sve što vas zanima, kazao je Igor Bergam iz organizacijskog tima ovogodišnje Kulturaljke.

Radionica se organizira u suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja i njihovom službom zaštite autorskih prava ZAMP, a ulaz je besplatan.

Podsjetimo, veliko koncertno finale Kulturaljke održava se 30. ožujka pod Hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova, gdje nastupaju Jinxi, Kries, Kandžija i Gole žene te šibenski autorski bend Rhea. Službeni warm up koncerta održat će se u klubu Kuglana tjedan dana prije, 24. ožujka gdje uživo sviraju šibenski electro fusion bend The Foggsellers i live act DJ Fikcio Monger.

Kulturaljku osmu godinu za redom organiziraju vrijedni volonteri udruge P.A.R.K. koji uz ovaj projekt rade i na festivalima Regius i Membrain.

Manifestaciju Kulturaljka ove godine podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i Zagrebačka pivovara.
 

25. travanj 2024 06:34