StoryEditorOCM
GlazbaVEČER TENORA

Marko Škugor u nedjelju će održati prvi samostalni koncert u Zagrebu: 'Lisinski' mi je kruna karijere

25. veljače 2018. - 20:21

Marko Škugor sprema se osvojiti "Lisinski", nakon što je isto napravio lani na Splitskom festivalu i Dalmatinskoj šansoni u njegovu Šibeniku. Marko će, naime, 4. ožujka održati prvi samostalni koncert u toj kultnoj zagrebačkoj dvorani.

Ono što je nekima za karijere ostao samo san, sjajni je šibenski pjevač dosegnuo vrlo rano, praktički, na početku svoga glazbenog puta.

- "Lisinski" će biti kruna moje dosadašnje karijere. Iznimno mi je drago što ću nastupiti u tom hramu hrvatske glazbe. Jedva čekam 4. ožujka, pogotovo zbog činjenice da je dvorana već sada gotovo rasprodana - govori nam Marko Škugor.
Nakon što je koncert potvrđen, Marko ni trenutka nije dvojio tko će mu biti gosti u "Lisinskom".


Strani evergreeni


- Đani Stipaničev, Marko Pecotić Peco i Vladimir Garić moj su logičan izbor. Kao kolege, s kojima surađujem na projektu "Četiri tenora", i kao veliki prijatelji. Varate se ako mislite da neću sići s pozornice cijelu večer! Na nekoliko trenutaka ću, ipak, prepustiti mikrofon mojim prijateljima. Svaki od njih će zapjevati po jednu pjesmu prije nego nastupimo zajedno, kao kvartet - najavljuje Škugor.

Višestrukog pobjednika Šibenskog i Splitskog festivala u "Lisinskom" će pratiti njegov bend pojačan gudačkim orkestrom "Allegro".
- Koncert u Zagrebu bit će, zapravo, presjek moje dosadašnje karijere. Na njemu ću izvesti moje pjesme i stvari s kojima sam srastao posljednjih nekoliko godina. A to uključuje strane evergreene, neke meni posebno drage pjesme… Publika može očekivati pravi dalmatinsko-mediteranski spektakl, uz ljubavne pjesme i iskrene emocije - euforično će Marko, kojega smo uhvatili na nastupima po Sloveniji, gdje se "zagrijava" za "Lisinski".


Spremam iznenađenja


Šibenski pjevač najavljuje i iznenađenja na zagrebačkom gala koncertu, no nije nam htio šapnuti o čemu se radi. Ostalo nam je samo nagađati kako će Marko publiku počastiti obradom nekog velikog hita, kao što je nedavno uradio s pjesmom "Perfect". Svjetski popularnom suradnjom Eda Sheerana i Andree Bocellija.
- Volim iznenađenja na koncertima. Spremam ih i za publiku, i za bend. Tek toliko, da ih odmah upozorim - u dobrom raspoloženju će Marko Škugor.

Raspoloženje mu dodatno podiže i novi singl pod nazivom "Zaljubljen", koji će predstaviti ovih dana.
- Radi se o pjesmi, koja je nešto brža, pa i veselija od svih dosadašnjih. Čak i videospot predstavlja odmak od standardnog. No, prilično sam se dobro snašao. Skladba je to moga prijatelja, hitmejkera Vinka Barčota. Mislim da će i meni i publici dobro doći mala promjena. Nije, međutim, riječ o mijenjanju glazbenog stila, već pjesmom "Zaljubljen" tek nakratko izlazim iz uobičajenog kalupa - poručio je Marko Škugor.

16. travanj 2024 21:18