StoryEditorOCM
GlazbaPo jubilarni 20. put

Publika uživala na koncertu "Zdravo, o zvijezdo mora" - Bonaci i Ivi Mikuličinu jubilej čestitala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Piše Šibenski.hr
19. prosinca 2017. - 12:56

Publika u gledalištu HNK u Šibeniku sinoć je uživala u tradicionalnom božićnom koncertu "Zdravo, o zvijezdo mora" kojega je, po jubilarni 20. put, organizirao ansambl "Bonaca" uz potporu grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, šibenskog kazališta i, kako je kazano, svih koji vole Krešimirov grad, njegovu pjesmu i tradiciju.

 


 


Pred Šibenčanima i sa njima mnoge, svima poznate božićne pjesme, zapjevala je "Bonaca" i neizostavne "Skradinke" te mlada mješovita klapa Žirje, zasvirao je Mandolinski orkestar Tribunj, a svečanosti su se rado odazvali i splitski prijatelji iz klape "Šufit" te Zorica Kondža sa suprugom Joškom Banovom.









Prisutne su pozdravili šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, a sve je oduševilo i pismo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojemu je "Bonaci" i njezinom voditelju Ivi Mikuličinu zahvalila na njegovanju hrvatske duhovne pjesme i božićnih običaja te trajanju u pjesmi dugom gotovo četiri desetljeća.






Kako koncert podržava šibenski običaj proslave ili navadu da se Božić slavi i tjedan dana ranije, publika je, u pauzi, počašćena fritulama i prošekom.

24. travanj 2024 11:48