StoryEditorOCM
GlazbaEVALA TI, MEŠTRE!

'Na koncert mi je došlo pet ljudi, sija san s njima i zapiva, i vratija in novac od karata!': Oliver danas slavi 70. rođendan, želje za ozdravljenjem su bezbrojne, kao i sjećanja

Piše M. Klarić
7. prosinca 2017. - 18:21

Oliver Dragojević danas slavi 70. rođendan, a rođendanske čestitke su bezbrojne i sve sadrže istu želju: Ozdravi! U čast sedmog desetljeća svog života, koji je najvećim dijelom obilježila glazba, pjesme, festivali, koncerti i nastupi, Oliver je, usprkos svim zdravstvenim rizicima, imao neutaživu želju održati planirani komncert pred Splićanima, onaj sa Zagrebačkom filharmojijom, što će i učiniti, i to dva puta, 15. i 16. prosinca u rasprodanoj Spaladium Areni.

"Čekan taj dan! Sedamdeset godina navršenih, kad san ima dvadeset, sve ovo šta se događa bilo mi je nezamislivo...", otvorio je Oliver srce sugrađanima prije 20-ak dana, kad se konačno potvrdilo da će koncerta u najvećoj splitskoj dvorani sigurno biti.

Ni ne čudi što su Oliveru sva njegova impresivna glazbena i koncertna dostignuća nekad bila nezamisliva, kad je bio pjevač na početku karijere, događali su mu se i pravi debakli.

O jednom, u Sloveniji, prošle je godine ispričao ludu anegdotu.

"Kemal Momento i ja smo imali koncert u Mariboru, ja san bija predpjevač. I pet ljudi sidi u prvom redu!  Reka san: 'Slušaj Kemo, ima pet ljudi!'. Uzeli smo gitaru i sili pored njih, pivali in i vratili novac. I svi zadovoljni! Jednostavno publici nismo bili simpatični u to vrime. Ne znam, nisu nas slušali..." – iskreno je rezimirao pjevač.

Glazba ga je zaintrigirala odmah, ka dite.

"Ima san tek nekoliko godina kad sam dobija prvu usnu harmoniku od oca. Moj stari je svira i onda mi je poklonija jer san pokaziva interes. Puha sam u to danima, to je bilo dobro. Ima san i gitaru, kupili su mi gitaru, pa sam s njom odlazija na nekakva obiteljska druženja, a kasnije i s prijateljima. Uvik san mora nešto svirat, uvik su mi svi govorili: aj’ sad ti nešto sviraj i pivaj. Ali to san volija..." - ispričao je Oliver u jednom od intervjua za Story.



"Dovoljno poznajen sebe da znam da me ništa drugo nije zanimalo osim glazbe, pa nisan ni tražija ništa drugo. Ali ako bi već minja profesiju, sigurno bi bila vezana uz more..." - ustvrdio je.

Premda je vješt čovik od mora, u njegovoj će mu Vela Luci s guštom to probat osporit.

"Svašta mi govore, nemaš pojma o pivanju, nemaš pojma o ribolovu, najgori si! Najnormalnije bi bilo da ti to zasmeta, a meni to ništa ne smeta, jer sam isti kao i oni!" - ustvrdio je Oliver, kojemu i mi od srca želimo sretan rođendan. 

19. travanj 2024 17:06