StoryEditorOCM
GlazbaŠansona u Lisinskom

Poslastica za ljubitelje glazbe: Sve najbolje u proteklih 20 godina šibenskog festivala na gala koncertu u Zagrebu

Piše Šibenski.hr
17. listopada 2017. - 16:12

U povodu 20 godina održavanja Festivala dalmatinske šansone, Glazbena udruga Šibenik koncert, Grad Šibenik i Grad Zagreb te Društvo Šibenčana u Zagrebu organiziraju Gala koncert – 20 godina dalmatinske šansone Šibenik. Gala koncert će se održati 09. studenog 2017. g. u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Ovaj veliki glazbeni događaj danas su na konferenciji za medije na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku, na kojem se i održavaju tradicionalne Večeri dalmatinske šansone, predstavili organizatori: direktori Festivala Branko Viljac i Dušan Šarac, gradonačelnik Šibenika i Zagreba Željko Burić i Milan Bandić te ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević.

„Ponosni smo što će se kultni šibenski festival održati u samom srcu grada Zagreba. Dogovor oko održavanja postignut je u vrlo kratkom vremenu, na čemu zahvaljujem gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću te direktorima Festivala. Vjerujem kako će publika prepoznati ovaj veliki jubilej, a pozivam i šibenske gospodarstvenike da se pridruže organizaciji 20 godina Šansone u Zagrebu jer je ovo način da ostvare kontakte i povežu se sa zagrebačkim gospodarstvenicima.“, kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

„Počašćen sam što će Grad Zagreb biti pokrovitelj Šansone u zagrebačkom hramu glazbe, koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Za mene je asocijacija na Šibenik, osim katedrale i prekrasnih tvrđava, upravo pjesma. Nema grada koji ima toliko dobrih i kvalitetnih pjevača.“, istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, pozvao je sve ljubitelje glazbe da se odazovu Gala koncertu jer ih očekuje bogat program.

„U sklopu programa 9. studenog nastupit će vrhunski pjevači, kantautori i dalmatinske klape, a bit će izvedene neke od najboljih skladbi s Festivala od 1998. do 2017. godine, a nastupit će Klapa Maslina, Četiri tenora, Neno Belan i klapa More, Marko Škugor, Jelena Radan, Meri Cetinić, Mario Huljev, Ivan Ive Županović, Đani Maršan, Ivo Pattiera, klapa Iskon, Nera Gojanović Kljajić i ansambl Bonaca, Helena Bastić, Bagatin, Stefany, klapa Cambi, Đani Stipaničev, Zdravko Škender i klapa Sebenico, Ivana Kovač i klape Neverin i Šufit izvest će svoje skladbe.“, istaknuli su Branko Viljac i Dušan Šarac, direktori Festivala.

25. travanj 2024 22:00