StoryEditorOCM
GlazbaOpereta, opera, film

Večeras završava Festival klasične glazbe Musica Appassionata: Od Doručka kod Tiffanyja i Male Floramy, do Puccinija i Gershwina

8. kolovoza 2017. - 12:57

Kvartet za spuštanje zastora- tako bismo s naklonošću i simpatijama mogli nazvati troje opernih pjevača i jednu pijanisticu koji će i ove godine, večerašnjim koncertom u atriju Muzeja grada Šibenika zatvoriti Festival klasične glazbe Musica Appassionata.

Provjerenu formulu zajedničkog nastupa koji redovito oduševi publiku organizatori nisu napustili ni ove godine. Tako će Martina Klarić sopran, Nera Gojanović Kljajić mezzosopran i Krešimir Stražanac bas-bariton, uz klavirsku pratnju Gordane Pavić, svojim pjevačkim kvalitetama i svojom scenskom svježinom i nastupom koji plijeni, staviti točku na jedno izvrsno izdanje ciklusa koncerata klasične glazbe koji su bili najvrijedniji, isključivo kulturni, program ovoga ljeta u Šibeniku.

Za večeras ova je uhodana „klapa“ klasičnih glazbenika odabrala repertoar s arijama iz opera i opereta garniran s glazbom iz poznatih filmova.

Pjevat će pjesme iz filmova Doručak kod Tiffanyja, Čarobnjak iz Oza...zatim iz opera i opereta Šišmiš, Mala Floramy, iz Puccinija, Ponchiellija, pa iz Prodane Nevjeste, iz filma Tko pjeva zlo ne misli, zatim čuvenu pjesmu Singing in the rain...pa sve do Kneginje čardaša i arije Judita iz Judite F. Lehara.

Bit će to repertoar poznate i u svačijem uhu žive glazbe a koncert u atriju Muzeja, za koji valja kupti ulaznice, počinje u 21 sat.
Musica Appassioanat i ovo je ljeto, kao i uvijek, posvećena uspomeni na velikog šibenskog solo pjevača Nevena Belamarića.

18. travanj 2024 02:26