StoryEditorOCM
GlazbaŠIBENIK OTKAZAN

Zašto, unatoč najavi, neće biti televizijskog koncerta na Sv. Mihovilu? Ode Branko u Nin s 'Lijepom našom'

Piše Ivo Mikuličin
4. lipnja 2017. - 15:13

Ništa od najavljenog spektakularnog televizijskog koncerta za Dan državnosti, koji je urednik Branko Uvodić dogovorio sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem! Makar je Uvodić precizirao listu ponajboljih hrvatskih pjevača, posebno izdanje emisije "Lijepom našom" neće se "dogoditi" 25. lipnja na šibenskoj tvrđavi svetog Mihovila.

- Ni ja vam ne znam dati precizno objašnjenje otkaza priredbe, no bez ikakve dvojbe mogu kazati da je tome najviše "kumovala" gospođa Gorana Bačelić Barišić, ravnateljica tvrđave. Od nje sam dobivao ne baš jasne odgovore, kad je već trebalo precizirati sve što nas čeka u realizaciji. Nije pomoglo ni to što sam Tvrđavi ponudio kompletan prihod od ulaznica. Ravnateljica je bila uporna u kontra-argumentima. Poput objašnjenja "kako nije zgodno da se naša priredba događa u doba Međunarodnog dječjeg festivala". Kao da u Dubrovniku umiru svi drugi programi u za vrijeme Dubrovačkih ljetnih igara! Mislim da je pretjerala u zahtjevu da ona provjeri popis pjesama i izvođača. Kao da na HRT-u ne vode računa što će biti na prvom programu u izravnom prijenosu! Tim zahtjevom Gorana je zaplovila u opasne sfere. Osobno, mislim da ona nema senzibilitet za domoljubni program – objasnio nam je urednik Branko Uvodić.

 



Brankov istup nije, međutim, naišao na odobravanje među djelatnicima Tvrđave sv. Mihovila, ali ni u gradskoj upravi.
- Ne bih se složila s Uvodićevom pričom. Lijepo zvuči kad se HRT odrekne zarade u korist Šibenika, ali… Prava je istina da su nas u ponuđenom ugovoru čekale nemale financijske obveze, koje uvelike nadmašuju moguću svotu od očekivanog prihoda od koncerta. Uostalom, s emisijom "Lijepom našom" imamo već slično iskustvo od zadnjeg koncerta na Baldekinu – kazala nam je Mirjana Žurić, gradska pročelnica za kulturu.
Za eventualno približavanje stavova već je kasno. Za Dan državnosti emisija "Lijepom našom" bit će izravno emitirana iz kraljevskog grada Nina.


Dojmljiva lista izvođača
Đani Stipaničev, Mladen Grdović, Gabi Novak, Đani Maršan, Ivo Pattiera, klape Maslina, Bunari i Skradinke… To je samo dio dojmljive liste izvođača, koji su 25. lipnja trebali zapjevati u Šibeniku. Bio je predviđen i dolazak brodova HRM-a u šibensku luku, te snimanje koncerta na tvrđavi pomoću drona iz zraka.

19. travanj 2024 17:58