StoryEditorOCM
GlazbaFešta na Mihovilu

Šibenik je to: Prijateljima šibenskih tvrđava svaka četvrta ulaznica za koncert Šibenske narodne glazbe – gratis!

Piše Šibenski.hr
2. lipnja 2017. - 17:17

Šibenska narodna glazba na Tvrđavi Sv. Mihovila priredit će lijepu večer 29. lipnja. Nakon više od 12 500 koncerata održanih u svijetu i onih poklonjenih gradu Šibeniku po prvi put se na pozornicu tvrđave penju ambasadori šibenske kulture kako bi svojim velikim ljetnim koncertom Šibenik je to sugrađanima i gostima predstavili najbolje klapske skladbe i šansone maestra Dušana Šarca – u čast njegovom 75 godina dugom životu i stvaralaštvu.

Tim povodom Tvrđava kulture Šibenik članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava s važećom članskom iskaznicom, daruje svaku četvrtu ulaznicu za ovaj spektakl: na tri kupljene ulaznice; četvrta je gratis!
Akcija vrijedi isključivo na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: tvrđava sv. Mihovila i Barone te City Point šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1).

Najstarija gradska kulturna institucija, pioniri šibenskog glazbenog izričaja, Šibenska narodna glazba već 170 godina svojim nastupima ponosno predstavlja svoj grad, županiju, ali i cijelu Republiku Hrvatsku. Povijest ovog puhačkog orkestra ispunjena je koncertima, međunarodnim festivalima i smotrama gdje su svojim izvedbama osvojili srca publike, ali i zadivili jedanaest državnih te dvojicu vjerskih poglavara, kao i niz velikana iz hrvatske povijesti. Njihovi nastupi nagrađivani su brojnim zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama i poveljama.

Šibenska narodna glazba godišnje izvodi samo dva koncerta, jedan tradicionalni božićni i ljetni koji se prvi puta ove godine odvija na prekrasnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila. Koncert Šibenik je to već samim svojim nazivom govori kako je glazba utkana u kamen i sve stanovnike našeg grada, a pjesme maestra Šarca značajan su dio njegove tekovine.
Jedinstvena glazbeno-šibenska večer na tvrđavi sv. Mihovila ujedno je i motiv ove jedinstvene ponude za članove Kluba prijatelja.

Prijatelji šibenskih tvrđava inače ostvaruju besplatan ulaz na događanja iz programa Strana B te na filmski festival Srijedom po svijetu na Tvrđavi Barone.

Nadalje iz Tvrđave kluture podsjećaju članove Kluba prijatelja da u subotu 3. lipnja od 21.30 sati kreće druga ovogodišnja Strana B na Tvrđavi Barone. Nastupa jazz kvartet „Problemi“ pod dirigentskom palicom jednog od najboljih domaćih bubnjara – Kruna Levačića!

23. travanj 2024 15:50