StoryEditorOCM
GlazbaBIRA LIPOTICE

Popularni šibenski pjevač 'bacio se' na misice

27. svibnja 2017. - 16:12

Nastupa, hvala Bogu, ima dovoljno. Što samostalnih, što sa Četiri tenora. No, tek me sada, kad krene ljeto, čeka prava ludnica. Bit će dobro ako ostanem na nogama! – spremno nas je Marko Škugor dočekao s odgovorom na pitanje "što ima novoga?“
A prava je novost da se sve popularniji šibenski pjevač "bacio“ na misice! No, nije se upustio u ljubavnu vezu s nekom ljepoticom, već se, zajedno sa svojim velikim klapskim prijateljem Branimirom Bubicom, prihvatio organizacije izbora za Miss Šibensko-kninske županije.

- Brane i ja nismo se previše dvoumili kad nam je ponuđeno da organiziramo ovogodišnji izbor. Ocijenili smo da bismo se mogli snaći u tome. Nije čudo što je naša županija rekorder kad su u pitanju misice. Na održanim audicijama u Šibenskom kazalištu, Drnišu i na Brodarici pojavilo se nekoliko zaista prekrasnih cura. Nadamo se da se među njima krije buduća miss Hrvatske. Da ćemo i šesti put imati šibensku predstavnicu na izboru za Miss svijeta – priča nam Marko Škugor o svojem novom poslovnom izletu.



Marko neće samo birati novu misicu, već će i zapjevati u glazbenom dijelu programa izbora za Miss Šibensko-kninske županije, koji će se održati u vodičkom hotelu "Olympia". Na pozornici će mu se pridružiti Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić te klapa "Sebenico".
Paralelno s izborom ljepote Škugor priprema i nove velike nastupe. U prvom mu je planu onaj na Splitskom festivalu, a s nestrpljenjem očekuje samostalne koncerte u Trogiru, Solinu…

- To su, barem zasad, dva najveća nastupa koja ću imati ovog ljeta. Posebno mi je bitan onaj trogirski. Ipak je to grad Vinka Coce i kad pjevam tamo uvijek imam poseban motiv, energiju.

Što se tiče "Splita", za taj festival pripremam pjesmu "Ka' dica". Tekst su napisali Branko Slivar i Lući Tukić, a glazbu je napravio Pero Kozomara. Autori su provjereni, pa ni pjesma ne može biti loša. Uskoro ćemo snimiti i spot. Naravno, s našim Željkom Petrešom – otkrio nam je Marko.

Nova zvijezda na šibenskom glazbenom nebu ni ove godine neće zaobići "Dalmatinsku šansonu". Na svom bi, šibenskom festivalu u Večeri internacionalne glazbe Škugor trebao izići na pozornicu čak tri puta.

- Bit će to tri pjesme za jednu cijenu! Šalim se. Prema onome što sam dosad dogovarao s direktorima Šarcem i Viljcem, jednu ću pjesmu otpjevati sam, drugu sa "Četiri tenora", a treću s "Bonacom" i Nerom Gojanović-Kljajić. Veselim se toj večeri – poručio je Marko Škugor.

19. travanj 2024 23:50