StoryEditorOCM
GlazbaSPREMITE SE ZA PLES

Nick Colgan najavljuje pregršt glazbe i - karneval!

23. svibnja 2017. - 11:53

Ove sezone očekujemo između petnaest i dvadeset tisuća posjetitelja. Uz već poznate, stare festivale imamo i dva nova – Lost Disco, koji organiziraju promotori iz Škotske, te Beats, Beer and Boogaloo, koji stavlja naglasak na funk i soul glazbu te craft piva. Njega radimo u suradnji s Craigom Charlesom, poznatim iz serije "Crveni patuljak" – najavio je nedavno glavni čovjek The Garden resorta u Tisnom Nick Colgan.



Upravo bi novi Beats, Beer & Boogaloo trebao donijeti drukčiji koncept u Hrvatsku, pa i širu regiju. Osim tradicionalnih zabava na brodovima i večernjih partyja u klubu Barbarella's, ovaj festival predstavit će u Tisnom "street food" koncept, uz testiranje piva, vođene ture i karnevalsku povorku ulicama Tisnog.

– Nakon što smo poslije deset godina postojanja ugasili Garden, krenuli smo u do sada najambiciozniji projekt, i u Zagrebu otvorili craft pivovaru "The Garden Brewery". Ona nije samo proizvodni pogon, nego i mjesto sjajnih glazbenih i raznih drugih programa. Do sada smo proizveli osamnaest vrsta piva, a prošle smo godine proglašeni najboljom novom craft pivovarom u Hrvatskoj. Na festival smo pozvali više od deset međunarodnih pivovara, iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Švedske. Sve ćemo to spojiti na festivalu Beats, Beer & Boogaloo. U Tisno nam stižu sjajni gosti. Vjerujem da će posebno atraktivan biti zadnji dan festivala, kada će u karnevalskoj procesiji po Tisnom nastupiti Hot 8 Brass iz New Orleansa, bend koji miješa hip-hop, jazz i funk s tradicionalnim brass-zvukovima i tjera mase na ples – istaknuo je Nick Colgan.



Partijanersku sezonu u Tisnom otvorit će Love International festival, a Beats, Beer & Boogaloo počinje osam dana nakon njegova završetka (13. srpnja) i trajat će do 17. srpnja.


Line-up
Aktualnu listu izvođača, osim Hot 8 Brass banda, čine i 2Geno Washington and the Ram Jam band, Smoove and Turrell, predvodnici UK funk scene Haggis Horns, The Reflex, The Allergies, Lack of Afro, Al Kent, Pablo Contraband (Disco Deviant), Eddie Piller i Jack Tyson Charles, Big Danny Kane, Dean Sunshine Smith, Madnice i Darryl Marsden (Ghetto Child)… Na festivalu će nastupiti i Hrvatska funk delegacija, kolektiv DJ-eva i istraživača vinila, a Nick i Pepi donose svoju radijsku emisiju Adriatic Coasting.

Ulaznice za regiju 350 kn
Ograničena cijena festivalskih promo-ulaznica za regiju po 350 kuna, koje uključuju i ulaz na after partyje, u prodaji je preko sustava Entrio. Omogućene su i dnevne ulaznice na festival.

Ljeto uz sedam festivala
Sezona u Tisnom donosi seriju od sedam festivala, koji će se održavati od kraja lipnja do konca kolovoza. Evo i ovoljetnog partijanerskog kalendara:
Love International (28. lipnja – 5. srpnja)
Beats Beer and Boogaloo (13. – 17. srpnja)
SunceBeat (19. – 26. srpnja)
Soundwave (27. – 31. srpnja)
Defected (10. – 15. kolovoza)
Lost Disco (17. – 20. kolovoza)
Dekmantel Selectors (24. – 28. kolovoza)

18. travanj 2024 14:43