StoryEditorOCM
GlazbaDALMACIJA JE SRCA MOGA CVIT

Skradinke snimile novu pjesmu s kojom se vraćaju na "Omiš"

Piše P. M.
15. svibnja 2017. - 20:12

Šibenski pjevači i klape rado hrle u splitski studio "Deva". Iznimka nisu ni članice klape "Skradinke", koje su u Splitu snimile pjesmu "Dalmacija je srca moga cvit", a kojom će se predstaviti u Večeri novih skladbi na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

– Volim raditi sa Šibenčanima s obzirom na specifičan način pjevanja, otvorene vokale. Posebice sa "Skradinkama", koje uz kaštelansku klapu "Neverin" najbrže i najlakše odrađuju posao u studiju. Iznimka nije bilo ni snimanje "omiške" pjesme – kazivao nam je ton-majstor Damir Marušić Deva, koji je već završio miks nove pjesme.

I "Skradinke" su izuzetno zadovoljne obavljenim poslom. To ne krije njihova solistica Marija Gundić:

– Mi smo pjesmu prihvatili od prve. Dapače, s uvjerenjem da je ona na tragu našeg evergrina "Krka moja". Tekst je u nama od prve pobudio nemale emocije, pa ćemo skladbu s guštom otpjevati i na "Omišu".

Uz brojne nastupe na ljetnim klapskim susretima pjevačice iz Skradina su se ovog ljeta odlučile i za dva festivalska izleta. Osim "Omiša" pohodit će i Festival marijanskih pjesama u Sinju, gdje će izvesti novu skladbu "Majko djevo, zvijezdo mora".

– Imali smo dobru pjesmu i za "Kaštelanski đir", ali smo odustali. Tri su festivala u dvadesetak dana, ipak, previše – kaže Marija.

20. travanj 2024 14:34