StoryEditorOCM
GlazbaUljepšavaju svijet

Tišnjanski "Teški osjećaji": Skupljaju 'lajkove' i pozive na festivale, a svojim pjesmama žele razveseliti i opustiti ljude

8. svibnja 2017. - 13:29

"Teški osjećaji" možda nisu najbolji proizvod otoka Murtera, ali nema sumnje da je taj tišnjanski bend osvježenje na glazbenoj sceni u šibenskom kraju.

I zbog svojih interesantnih nota, u kojima ima rocka, reggaea i funka - zbog čega ih nazivaju kombinacijom "Daleke obale" i "Majki" - ali i zbog prepoznatljivih, šaljivih tekstova.

- Glazba je umjetnost, a cilj je umjetnosti uljepšati ovaj svijet. Zato težimo da našim pjesmama razveselimo i opustimo ljude. No, opet u svemu tome pokušavamo zadržati jednu dozu ozbiljnosti – govori nam njihov simpatični frontmen Željko Marača.

"Teški osjećaji" sastali su se prije šest godina, a danas imaju dvadesetak snimljenih autorskih uradaka zbog kojih su, među ostalim, nedavno pobijedili na Facebook natjecanju bendova i zaradili pozivnicu na Hoomstock festival, koji će se ovog ljeta (18. i 19. kolovoza) održati u Humu na Sutli.

- U konkurenciji četrdesetak bendova uspjeli smo skupiti najviše lajkova na Facebooku i ušli u krug od pet bendova, među kojima su organizatori festivala odabrali baš nas. Velika će nam čast biti nastupiti zajedno s renomiranim bendovima iz Hrvatske i regije, kao što su "Elemental", "Repetitor", "Brkovi", "Kojoti". I ne samo to! Naš će cijeli nastup biti snimljen u audio i live verziji – pohvalili su nam se momci iz benda.

Tišnjanskim rokerima očito se svidio takav način prijavljivanja na festivale, pa trenutačno iščekuju i rezultate za poznati Karlovačko RockOff festival. "Teški osjećaji" prijavili su se i na Demofest, najveći festival demobendova u regiji, koji se održava u Banjoj Luci, a na kojemu bi trebalo sudjelovati čak pedeset glazbenih sastava.

- U planu nam nisu samo nastupi na ljetnim festivalima. Uskoro bismo, vrlo vjerojatno za mjesec ili dva, trebali snimiti i novi singl te spot za tu pjesmu. O detaljima još nećemo, ali budite spremni na iznenađenja! – poručuju Marača, Garofulić, Veldić, Berak i Ivas.

20. travanj 2024 02:10