StoryEditorOCM
GlazbaO NJEMU SE PRIČA

Đaniju Stipaničevu ide kao po loju: Uživa u uspjehu mjuzikla "Mamma mia" i u šibenskim duhovitim ćakulama u rodnom Tribunju

Piše Ivo MIKULIČIN
16. travnja 2017. - 21:40

Zagrebački Šibenčanin Đani Stipaničev "puca" od zadovoljstva. Ne bez razloga. Mjuzikl "Mamma mia", u kojemu pjeva naslovnu ulogu, već drugu sezonu puni zagrebačko kazalište "Komedija". Na tragu je uspjeha nezaboravnog mjuzikla "Jalta, Jalta".
– Godi mi ta usporedba koja se čuje gotovo na svakom koraku. Uz napomenu, gdje me ne smijete shvatiti pretenciozno, da Jalta nije prepoznata na prvu. Njezina popularnost je polako rasla. "Mamma mia" je, pak, odmah krenula s rasprodanim dvoranama. Dosad nas je u Zagrebu gledalo više od 20 tisuća posjetitelja. A zanimanje, koje je zapravo svojevrsni pritisak, kao da raste. Nije smanjeno ni poslije odluke našeg kazališta da povisi cijenu ulaznice – počeo je Đani ugodnu ćakulu.




U čemu je tajna uspjeha!?

– Ja bih na prvom mjestu stavio slavnu švedsku grupu Abba. Njezini su hitovi silno poznati gledateljima. Kao neka glazbena lektira. Mi ih pjevamo na hrvatskom, a to publici, očito, ne smeta. Moj kolega Dražen Bratulić odradio je, očito, sjajni prepjev. On je i moja alternacija u predstavi. Ako bih vam jednostavno objasnio uspješan Draženov posao, onda tvrdim da "Lova, lova" umjesto "Money, money" zvuči jednako efektno. A lova i curi. Komedija ne pamti predstavu koja je bila tako komercijalno uspješna.

Bili ste uspješni i na jadranskoj turneji?
– Pa, kakva je to jadranska turneja bez Šibenika i Dubrovnika!? Publika nas je sjajno primila u Rijeci, Poreču i Zadru. Nadam se da će tako biti i 5. svibnja u Splitu.



U glasu vam, neovisno o pokušaju zbijanja šale, prepoznajem žal što „Mamma mia“ nije stigla u naš Šibenik!?

- Naravno, no sve doživljavam tek kao odgodu! Ruku na srce, šibensko je kazalište premalo za takav spektakl. No, kako predstava nema kompliciranu scenografiju, sve se može odvijati i na otvorenom. Realno, tvrđava sv. Mihovila mogla bi bez problema udomiti "Mammu".


Niste samo vi dio šibenske priče, tu su i dvije dame. Danijela Pintarić i Mia Elegović… Nijedna se od njih, čini mi se, ne odriče šibenske poljane i rive!?

Danijela nerijetko spomene svoju baku s prezimenom Čvrljak. Mia je emocionalno podijeljena između Šibenika i Zadra, ali u srcu je njezin šibenski rod, obitelj Šimičević.



Ove godine je jubilarna 20. "Dalmatinska šansona". Branko Viljac je najavio imena od kojih "boli glava“. Dakako, u pozitivnom smislu te riječi. Gdje ste Vi u toj priči?

- Duboko! Neću izostati ni sa stare, ni nove večeri. Pitanje je jedino u kakvom "pakiranju". Solo ili s prijateljima. Pa, ne moram baš sve reći! Ostavimo nešto i za šibensku ćakulu. U "Bonu" ili na rivi.
Može i u vašem zavičajnom gnijezdu, Tribunju…
– Zašto ne? Tu sam proveo Uskrs! Da nastavimo priču o mjuziklu "Mamma mia". Željan sam i duhovitih šibenskih ćakula – završio je Đani.

16. travanj 2024 17:22