StoryEditorOCM
GlazbaFESTIVAL BOŽIĆNE KLAPSKE PISME

Bunari osvojili zadarsku publiku i žiri

6. siječnja 2017. - 12:19

Vodička klapa Bunari pobjednički je otvorila Novu 2017. godinu. Na Festivalu božićne klapske pisme u Zadru osvojili  su prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija i prvu nagradu publike.

Riječ je  jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj, a ove se godine prvi put održao u dvodnevnom izdanju. Prve je večeri na šestoj smotri zadarskih klapa u crkvi sv. Frane nastupilo trinaest klapa. Druga je večer bila namijenjena za natjecanje u božićnim klapskim pismama. U katedrali sv. Stošije osim Bunara su nastupili muške klape Zvono iz Kistanja, Koporan iz Poličnika mješovita klapa Kampaneli (Donja Kaštela), te ženske klape Kapric (Zadar), Stivanja (Trogir), Preženca (Zadar) i Bersice (Zadar).

Stručnji ocjenjivački sud u sastavu Ivo Nižić, Hari Zlodre, Ivan Žan, Mojmir Čačija, Goran Ugrin proglasio je Bunare najboljima, a njima je jednako oduševljena bila i publika.

- Ove dvije nagrade su nam lijepi kompliment, jer već godinama njegujemo božićne i općenito duhovne pjesme. Uživali smo u Zadru, u atmosferi katedrale svete Stošije. Hvala Zadranima, a čestitamo i svim nagrađenim klapama – kazao nam je Marko Juričev, bas Bunara. 

26. travanj 2024 15:49