StoryEditorOCM
GlazbaŠibenske brucoše zabavljaju Pravila igre

Mladi zagrebački bend prvi put nastupa u Šibeniku

Piše Petar MIKULIČIN
MATE SMOLČIĆ SENČAR
5. prosinca 2016. - 15:07

Nakon što su prošlog vikenda na Međunarodnom susretu studenata turizma i ugostiteljstva pozornicom vladali Diktatori, ovog će vikenda na šibenskoj brucošijadi zabavu voditi Pravila igre! Dakako, radi se o mladom zagrebačkom bendu, koji sve brže osvaja glazbenu scenu, pa će tako prvi put stići i u Šibenik. I to na studentsku zabavu. Jedno je sigurno: problema oko prilagodbe na pozornicu šibenskog Insidea neće imati. Prvi je razlog što su upravo završili veliku turneju na kojoj su pratili zvijezdu hrvatske estrade Tonija Cetinskog, a drugi što pojedini članovi benda nisu puno stariji od današnjih brucoša sa šibenskih fakulteta!

– Velika nam je čast što ćemo prvi put nastupiti u gradu koji je dao toliki broj sjajnih glazbenika. Konačno, stižemo u grad Dražena Petrovića! Uživali smo na turneji s Tonijem, no sad je vrijeme ponovno započnemo sa samostalnim nastupima. Zato nam je drago da pjevamo u gradu, u kojemu se još nismo predstavili – poručili su Marko Kutlić, Denis Dex Marijanović, Marko i Goran Belošević.
Momcima iz grupe Pravila igre ovo ipak neće biti prvi dolazak u Šibenik. Naime, prije minulog su ljeta upravo na šibenskom području snimali spot za pjesmu "Na tvojim usnama“. I ostali oduševljeni.
– Šibenik i cijela Šibensko-kninska županija su prelijepi. Zato smo i u spotu pokušali prikazati što više tih očaravajućih kadrova. Napravili smo vašoj županiji zaista lijepu reklamu - pričaju kroz smijeh momci iz Zagreba.
Nastup Pravila igre organiziraju studenti Veleučilišta u Šibeniku, no, ističu, pozvani su svi. Pogotovo oni s prve godine VUŠ-a i nedavno utemeljenog Studija energetike.

– Prošle je godine brucošijada bila spektakularna. Petra Kovačević nije neko veliko ime, a skupilo se gotovo tisuću ljudi! Zato mislimo da je to dobar recept. Angažiranje mladih pjevača u usponu. Samo se nadamo da nam ovaj produženi vikend neće ostaviti dio studenata kod kuće, izvan Šibenika – najavljuju studenti brucošijadu, koja će se održati u subotu.
Brucošijada je u posljednje vrijeme i jedina prava fešta studenata u Šibeniku. Sve druge su bile sporadične. Ili nisu uspjele do kraja zaživjeti ili bi u početku doživjele fijasko. Ipak, čini se da se i na tom planu nešto pomiče. Barem tako tvrde studenti.
– Izgleda da smo pronašli idealan prostor, odnosno lokal na Vidicima, gdje planiramo ubuduće organizirati studentske zabave preko tjedna. Već smo imali, da tako kažem, probnu zabavu i upalilo je. Studenti su nahrlili u velikom broju. Čak razmišljamo da ograničimo broj ljudi, koji mogu ući, jer će nam inače biti prevelika gužva. Ako treba, pokušat ćemo i dodatno uložiti u taj prostor. Jedna je od ideja, istina tek u povoju, da prihode od zabava uložimo za studentska putovanja. Na taj bi način, zapravo, štedjeli za događanja, koja su zaista od koristi studentima – otkrili su nam organizatori brucošijade.

20. travanj 2024 12:14