Overlay
15430468
svi ih nose

Veliki trend u bojenju kose lako ćete izvesti i u kućnoj radinosti, donosimo detaljne upute i nadahnuće s društvenih mreža

Piše Stil
Foto AFP
1. prosinca 2020. - 12:57

Postoji vjerovanje da žene u bezizlaznim situacijama, kad ne mogu promijeniti ono šo ih najviše "žulja" u životu najčešće promijene  - frizuru. Rekli bismo da u tome ima ponešto istine, a s obzirom na to da se svi nadamo kako će nam se puno toga promijeniti u novoj godini koja je već gotovo tu iza ugla, možda će se mnoge od nas odlučiti za promjenu za koju j dovoljan vješt frizer.

Čak i ako vam nije do šišanja, promijeniti možete barem boju kose. Uzmete li tu ideju u razmatranje, uzmite u obzir i aktualne trendove. Jedan od njih vraća nam se s konca 90-ih: glomazni, široki pramenovi nalik onima koje su nosile Spice Girls i tko još sve ne... Sada se zovu chunky pramenovi i opet su cool.

I znate što im je još veliki plus? Izvedivi su u kućnoj radinosti.

Odaberite pramenove koje želite posebno naglasiti, a ako ste odlučili smjestiti ih tako da vam uokviruju lice, kosu počešljate tako da vam je razdjeljak na sredini. Potom na odabrane pramenove nanesite izbjeljivač. Svaki pramen omotajte aluminijskom folijom. Izbjeljivač držite duže za veći stupanj posvjetljivanja ili kraće ako želite tek nijansu-dvije svjetlije pramenove. Pridržavajte se uputa na pakiranju i nemojte pasti u iskušenje držati izbjeljivač dulje nego je propisano. Nakon što ste ga isprali s kose, po želji nanesite i boju za kosu te ne zaboravite hranjivi tretman.

Ili jednostvno otiđite do frizera.

Želite li ih nositi na suvremen način, uzmite u obzir sve što ste od početka milenija naučili o tehnikama bojanja kose - neka vam nadahnuće ne budu tigrove pruge u stilu Ginger Spice nego suptilne izmjene nijansi u stilu balayagea i babylightsa. Kako ne bilo zabune, evo nekoliko primjera s društvenih mreža.

12. siječanj 2021 08:01