Overlay
Piše u očima

Što nam donosi sljedeća godina kad je make up u pitanju? Ovo su gorući trendovi za 2021., spremite se na neočekivano

Piše J. V.
Foto Giphy
27. studenog 2020. - 18:36

Bilo bi pomalo naivno, a u isto vrijeme i suviše optimistično pisati kako se radujemo novim počecima u 2021. godini, ali baš zato biramo pričati o sitnicama koje nas vesele. Ako nas je pandemija koronavirusa naučila ičemu to je onda da smo bića navike, ali isto tako i da protiv navika - možemo.

Na jednoj malo ležernijoj razini, podučila nas je i važnosti make up-a za oči.

Dok smo obavezni nositi maske u javnosti, mnogi šminku i ne koriste, a ljubitelji eksperimentiranje s proizvodima svode pak na očno područje. Najavljivati trendove za 2021. nije stoga nimalo lak zadatak, ali pravit ćemo se na trenutak da ćemo u dogledno vrijeme obavezan "modni" dodatak moći koristiti makar malo rjeđe.

Uostalom, proljetno vrijeme, druženje na otvorenom... Trendovi koje najavljujemo vide se i s dva metra udaljenosti.

1. Umjesto tuša, olovka za oči

Zavodljivi "look" postiže se nešto mekšim linijama, lagano razmazanima, što dodatno pridonosi ležernosti. Dok je oštra crta tušem klasika koja iz mode neće izaći, usudimo se reći, nikad, linije olovkom zbog praktičnosti i dugotrajnosti znale su padati i prečesto u drugi plan.

Hvala maskama, vraćaju se. Liniju povucite olovkom u kojoj god boji želite, a preko nje možete lagano prijeći čistim kistom s mekim vrhom za ležerniji izgled. Razmazanu liniju pojačajte tušem ukoliko želite postići upečatljiviji izgled.

2. Maskara u boji

Prije nego pobjegnete glavom bez obzira, omraženi trend iz 80-ih vraća se u nešto blažem obliku. Ili nam samo tako djeluje, budući da nije sparen s natapiranim šiškama i kilogramom rumenila boje breskve. U skladu s pandemijskim pravilima, naglasak je na očima, a to, uz decentni make up na ostatku lica, možete postići baš maskarom u boji.

Smeđa djeluje neutralno i idealna je za dnevni look, a plavu i zelenu birat će odvažni.

3. Trepavice u visinu

Iako zavodljivom izgledu očiju pridonosi ponajprije volumen trepavica koji oči čini sanjivima, 2021. donosi još jedno, u nizu, iznenađenja. Gorući trend trepavice su koje idu u visinu.

Postigli vi to maskarom ili dodatkom umjetnih, manje je važno. Ono što se traži izgled je oka koji podsjeća na lutke, a odlično se slaže uz razigrani make up, boje, pa čak i šljokice. Eksperimentirajte!

4. Zdrava koža

Ako ste među onima koji su shvatili da im koža cvjeta u kućnim boravcima i povremenim samoizolacijama, čestitamo! U trendu je, više nego ikad prije, zdrava, sjajna i hidratizirana koža. Zaboravite na mat pudere i rumenila s istim takvim finišem - koristite kremaste proizvode koji daju blagi sjaj, a kožu prije šminkanja nahranite kremom.

Iluminator je vaš najbolji prijatelj. Onaj kremasti, dakako.

5. Usne po uzoru na 2000-te

Kad su usne skrivene maskom u pitanju? Spremite se na povratak smeđe olovke u kombinaciji s prozirnim sjajilom. Nismo u spotu Mary J. Blige, ali kao da jesmo, jer trend koji smo nekad obožavali vraća se na velika vrata. Ako vam ne odgovara pretjerani kontrast, koristite smeđu olovku uz neki nude ruž po izboru.

Druga opcija? Usne lagano pigmentirane, ruža nanesenog na sredinu i lagano razmazanog.

18. travanj 2024 07:40