Overlay
Ideja za kupnju

Proizvodi iz drogerija koje obožavaju svjetski vizažisti: dostupni su i kod nas, a uz njih biste mogli znatno uštedjeti

Piše Stil
Foto Shutterstock
2. studenog 2020. - 14:44

Iako nerijetko imamo dojam kako najbolji svjetski vizažisti koriste isključivo najskuplje proizvode dostupne na tržištu, često nije tako. Da je skupo ponekad precijenjeno, a povoljno može itekako biti kvalitetno, pokazali su u posljednjem intervjuu za Vogue neki od najboljih ljudi beauty industrije.

Neki od proizvoda koje su naveli kao one koje bi okarakterizirali kao najbolje dostupni su i u našim drogerijama, ljekarnama i online shopovima. Dugoročno, ako njima zamijenite i do trostruko skuplju varijantu, mogli bi vam uštedjeti koju kunu.

Batiste šampon za suho pranje

cijena: oko 29 kuna

Francuska vizažistica i utjelovljenje pariškog šika, Violette, svoje favorite iz drogerije koristi godinama, a jedan od njih je Batisteov šampon za suho pranje kose. Parižanka s adresom u Brooklynu kaže kako je svakome tko nosi šiške ovaj proizvod neophodan, a koristi ga i kako bi svojoj kosi dan nakon pranja podarila teksturu i volumen.

Dolazi u raznim vrstama s različitim mirisima i namjenama. Violette kaže kako joj je najdraži ipak onaj originalni, i to u džepnoj veličini. Tako ga u svakom trenutku nosi sa sobom.

L'Oréal Paris Voluminous Original Mascara

cijena: oko 48 kuna

Ambasadorica Diora, Sabrina Bedrani, obožava L'orealovu originalnu maskaru zato što se, kako kaže, ne mora brinuti o grudicama ako odluči dodati koji sloj, produljuje joj trepavice i čini ih gušćima. Nije li to ionako sve što želimo od maskare?

Wet n Wild Lip Pencil

cijena: oko 15 kuna

Patrick de Fontbrune kaže da kod šminkanja klijenata najčešće poseže za olovkom za usne marke Wet n Wild, i to u nijansi "boje mesa" Brandy Wine. Tvrdi kako spomenutu olovku koristi za dnevne "lookove", ali i za večernje, prilikom realizacije kojih samo podeblja nanos i dobije zavodljivu nijansu vina.

Inače olovku utapka u usne, razmaže je prstima i preko nje po želji nanese sjajilo.

Maybelline Great Lash Mascara

cijena: oko 30 kuna

Osim olovke za usne, de Fontbrune izdvaja i Maybellineovu maskaru kojoj daje prednost i pred trostruko skupljima. Ne suši se, ne stvara grudice, a donosi volumen i produljuje trepavice, tvrdi vizažist.

Eucerin Daily Hydration Lotion

cijena: oko 160 kuna

Ismael Blanco izdvaja hranjivi Eucerinov losion kao najbolji alat prilikom pretjeranog korištenja kozmetike. Hrani nadraženu kožu i njeguje ju bez da začepljuje pore.

25. travanj 2024 18:30