Overlay
Praktični trendovi

Pet frizura koje će izgledati sjajno, a jedina vještina koja vam je za njih potrebna je da ih ne napravite pretjerano vješto!

Piše Stil
Foto Shutterstock
29. siječnja 2021. - 11:48

Trendove već neko vrijeme ne diktiraju isključivo velike modne kuće niti pripadnici svjetske elite, baš naprotiv - i oni slijede ritam ulice. Manekenke koje sad već u pravilu dolaze iz bogatih i poznatih obitelji ispljunule su zlatnu žlicu i trude se izgledati kao da su odrasle na ulici i morale se izboriti za svoje mjesto pod suncem. Dakako nije riječ o stvarnosti, i dalje iza njih stoje timovi stilista, vizažista i frizera samo što oni sada imaju zadatak napraviti lookove koji izgledaju što manje dotjerano.

Najočitije je to na primjeru kose koja redovito izgleda kao da su se s njom probudili i na brzinu otišli na posao. U modnim časopisima također više ne viđamo u velikoj mjeri namještene punđe za koje su potrebni sati truda niti kosu isfeniranu na raskošne valove.

Trend dolazi u pravo vrijeme kad ionako nemamo preveliku potrebu za sređivanjem, a kroz godinu dana samo je padala naša volja za ulaganjem truda u izgled. Naposljetku to ipak može rezultirati bezvoljom. Jedno vrijeme odgovarao nam je pogled u ogledalo iz kojeg smo si poručivali 'briga me' ali sada bismo možda nekad htjeli izgledati barem nonšalantno seksi.

Na profilima poznatih Influencerica pronašli smo velik broj frizura koje će na omogućiti upravo to, dobar dojam uz malo truda, štoviše ključno da bi izgledale kako treba je da ne koristite puno preparata i zaboravite figaro, pegle i feniranje, a povremeno čak i pranje kose!

Konjski rep pletenica

Visoki rep sam po sebi uvijek je dobro rješenje za lijene dane. Primijetili smo da ga it djevojke u posljednje vrijeme nadograđuju pletenicama ili dodavanjem gumica i stvaranjem malih loptica dužinom repa.

'Banana' punđica

Sjećate se kultne 'banane' s početka 2000-ih. E pa upadljive kopče koje smo donedavno smatrali potpuno neukusnima vraćaju se na velika vrata. Ovo je možda i najlakši look od svih koje smo izdvojili, a sad ga osim po kući ponosno nosite i gradom.

Masna kosa

Frizura koja izgleda kao da ste izašli iz tuša, tijekom pandemije je dobila praktičniju sestru - masni look. Ako niste imali vremena oprati svoju kosu, samo dodajte još malo ulja koje će nahraniti kosu dan prije pranja, a uz to sudeći po Instagramu učiniti da izgledate vrlo 'fashionable'.

Marama oko glave

Ako pak niste fan šetanja po gradu s masnom kosom, a u utrci ste s vremenom, operite samo šiške ili prvih par pramenova, a ostatak prekrijte maramom. Ima milijun načina na koji je možete vezati i svi su vrlo popularni.

Opuštena punđa

'Bad hair day' uvijek možete spasiti ako kosu ulovite u nisku punđu i pustite da prednji pramenovi lijepo uokvire lice. Njih možete i isfenirati ili zavrtjeti oko figara dok će s ostataka pažnju skrenuti zanimljiva kopča ili scrunchie gumica.

15. travanj 2024 12:29