Overlay
naš izbor

Najbolja ulja za njegu kose: isprobali smo preparate od 28 do 240 kuna, ovo su naši favoriti jer čine kosu mekom i svilenkastom, a predivno mirišu

Piše Stil
Foto Charles Knox/AFP
6. studenog 2020. - 18:31

Kad kosu češće nosite vezanu nego puštenu nitko vam ne mora "uprit prstom" u problem: niste zadovoljnio frizurom. Ako je problem samo u stiliziranju, to se lako da srediti posjetom frizeru, no ako je problem u općem stanju kose, nikakvo šišanje, feniranje, peglanje niti pramenovi neće riješiti stvar. Možda će biti dovoljna promjena šampona, možda ćete trebati uvesti dodatne korake u redovitoj njezi, a možda ćete trebati isprobati nove proizvode - a u tom slučaju predlažemo vam ulja za kosu.

Ulje može riješiti problem beživotne, suhe, zamršene pa čak, bar onako naoko, i ispucane kose. Može dovesti kopvrče u red, a može spriječiti petljanje kose zbog kojeg (pored ostalog) dolazi do pucanja. Može kosi dati elastičnost, što će također smanjiti pojavu ispucalih vrhova. Može joj vratiti zdravi sjaj i lijepo zagladiti površinu vlasi, a može joj dati i tako opojan miris da vam parfem neće ni trebati... Sve je to moguće, odaberete li dobro ulje.

S obzirom da smo ih isprobali čak i više nego se usudimo javno priznati, možemo vam uputiti par preporuka za lakše biranje. Evo popisa naših favorita, u popriličnom rasponu cijena, pa birajte.

Fushi Really Good Hair Oil

Predivno miriše, kosu čini podatnom i mekom. Riječ je o mješavini nekoliko njegujućih ulja - sezam, argan, kokos, avokado i slatki badem - koja jača i zaglađuje kosu. Cijena je nešto viša,165 kuna, no dovoljno ga je nanijeti par kapi pa dugo traje. 

Nuxe Huile Prodigieuse

Višenamjensko suho ulje miriše poput parfema, a kosu hrani i njeguje te ju čini mekom. Ni ovom ulju cijena baš nije sitnica, naći ćete ga u rasponu od 120 do 140 kuna, no ne treba ga stavljati puno pa dugo traje. Dodatni bonus je što ga možete koristiti i na koži tijela i lica, pa ako vam ne bude idealno za kosu, nećete ga morati baciti ili proslijediti...

Phyto Specific Baobab Oil

Još jedno višenamjensko ulje, pogodno i za kosu i za tijelo, divnog mirisa i učinkovitog djelovanja. Hranjivo i hidratanto, kosu čini vrlo mekom i svilankastom te olakšava raščešljavanje. Može se koristiti kao maska, a sjajna je njega nakon bojanja kose. Toplo preporučujemo, unatoč cijeni od oko 150 do 170 kuna, no uz mrvicu opreza jer ako ga koristite preblizu korijena, zbog bogate teksture može zamastiti kosu.

Afrodita Arganovo ulje za obnovu vrhova kose

Premda je na pakiranju navedeno da je namijenjeno samo vrhovima, možete ga koristiti i gotovo cijelom duljinom kose, no, jasno, ne baš uz korijen. Hrani i zaglađuje, a kosa nakon nanošenja postaje meka. Cijena je sasvim pristojna: 34 kune za bočicu od 50 mililitara.

Kerastase  Elixir Ultime L'huile Originale

Intenzivno hrani kosu i čini ju osjetno mekšom i podatnijom za oblikovanje. Ispeglanu kosu štiti od kovrčanja, a sve vrste kose od oštećenja uslijed tretmana pri kojima se koristi toplina. Miriše vrlo lijepo, no dosta intenzivno. Sadrži ulje marule, pravog čudotvorca u njezi kose i kože, te ulje kamelije, koja pomaže zagladiti strukturu vlasi. Cijena je nešto viša, 240 kuna, ali Kerastase je Kerastase...

Olival Bademovo ulje

Vrlo povoljno (28 kuna), a vrlo učinkovito, Olivalovo bademovo ulje spas je za suhu kosu. Čini ju mekšom, hidratizira i vraća elastičnost. Možete ga ostaviti na kosi preko noći kao vrlo hranjivu masku, kad kosu ujutro operete neće vam biti žao gnjavaže oko zaštite jastučnice...  

19. travanj 2024 06:44