Overlay
Magnetic centar

Kakva je laserska metoda mršavljenja? Donosimo detaljne odgovore na sva pitanja

Piše Stil
27. studenog 2020. - 00:00

Kad je riječ o tretmanima ljepote, Magnetic centar za zdravlje i ljepotu u Splitu sinonim je za tradiciju i kvalitetu.Duže od dva desetljeća nudi kozmetičke i pedikerske tretmane, manikir, ali i naročito popularne medicinske tretmane mršavljenja.Danas kad je granica između kozmetike i medicine sve tanja, a brojne poliklinike nude tretmane koji garantiraju pomoć u skidanju suvišnih kilograma, u Centru za zdravlje i ljepotu "Magnetic" dostupna je medicinski odobrena metoda za koju kažu da je daleko najučinkovitija kad su dugoročne posljedice u pitanju - ZERONA laser.

S vlasnicom Katijom Cikojević, prepoznatljivim licem iza "Magnetic centra" i osobom koja je u svom bogatom radnom iskustvu kroz tretmane vodila generacije Splićana, razgovarali smo u salonu na Gripama koji je jedno od glavnih odredišta onih koji vode računa o svojemu izgledu i zdravlju. Obogaćen vrhunskim strojevima i educiranim osobljem, u salonu se pitanje prekomjerne težine tretira kao zdravstveni problem. Uz konzultacije, razgovor i vođenje, klijent dobiva i plan prehrane kojeg će se pridržavati, kao i savjete prilagođene njegovom stanju.

image
Katija Cikojević i djelatnice Magnetic centra

Pritom je ZERONA laser najmoćniji na tržištu kad je riječ o neinvazivnim tretmanima oblikovanja tijela, a zavidni rezultati klijenata to potvrđuju. Kao alternativa kirurškim metodama mršavljenja (poput liposukcije), on je potpuno bezbolan. Ne uzrokuje modrice ni ogrebotine, ne ostavlja trag na koži, a odmah nakon završetka tretmana klijent se može vratiti  uobičajenim aktivnostima.Uređaj se oslanja na stimulaciju laserskim svijetlom, no njegova je posebnost tzv. hladni laser koji fotostimulacijom, pomoću laserskih dioda, bez dodirivanja tijela, napada membrane masnih stanica.Sadržaj masne stanice nakon djelovanje Zerone izlučuje se preko limfnog sustava. Upravo zato nakon tretmana slijedi limfna drenaža (Presso terapija), a klijentu se savjetuje piti veće količine vode i kretati se minimalno pola sata kako bi proces bio potpun. Učinak lasera najbolje se vidi na području trbuha, bokovima i bedrima gdje znatno smanjuje obujam.

image
Zadovoljna klijentica prije i poslije 

Ovaj medicinski laser u "Magnetic centru" odobren je od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Vlasnica centra potvrđuje nam i da su njene zaposlenice educirane i certificirane za ovu neinvazivnu metodu koju su među prvima počeli primjenjivati u klinici Mayo u SAD-u. Laser ZERONA se upotrebljava u nekim slučajevima i kao bezopasna metoda brzog mršavljenja kod osoba s viškom kilograma koje moraju brzo smršavjeti kako bi pristupile operativnim zahvatima. Nije riječ ni o kakvom kineskom stroju sporne kvalitete, već o vrhunskom aparatu odobrenom od stručnjaka diljem svijeta čija je cijena na tržištu među najvišima.Rijetki smo u Hrvatskoj koji nude metode ZERONA lasera. Razlika između privatnih poliklinika koje ga nude i našeg kozmetičkog salona je isključivo u cijeni, koja je kod nas znatno niža, kaže nam Katija Cikojević. Isto tako, napominje kako su u "Magnetic centru" konzultacije i pregled za sve koje muči prekomjerna težina besplatni.

image
Zerona laser je postao neizbježan kad je muška populacija u pitanju.

No iako se radi o najučinkovitijoj neinvazivnoj metodi mršavljenja na tržištu, naša nam sugovornica naglašava da je vrlo važno usvojiti zdrave navike naučene kroz edukaciju i konzultacije s terapeutima. Danas, kad se i u Splitu reklamiraju svakakvi tretmani upitne kvalitete, a ljudi se prepuštaju u ruke nestručnim osobama  nebi li riješili problem prekomjerne težine, centar "Magnetic" imamo kao potpunu suprotnost - ovdje se mršavljenju pristupa ovisno o stanju klijenta, s maksimalnom ozbiljnošću i uz individualizirani pristup. A rezultati to potvrđuju.Velika sam zagovornica brige o svom tijelu. U našem salonu ne radimo ništa izvan pravila, ne rukujemo kineskim igračkama, ne igramo se zdravljem naših korisnika. Pitanje kilograma zdravstveni je problem, stoga ga tako i tretiramo, zaključuje Katija Cikojević.

image
Zerona laser

Osim medicinskih tretmana mršavljenja, jako su traženi i tretmani lica.U Magnetic centru tretiraju kožne probleme svih starosnih skupina. Što se tiče dobi,dolaze nam,potvrđuje vlasnica,sve generacije.Koristimo preparate Selvert Thermal švicarsku liniju nano kozmetike, tzv. "pametne kozmetike" i K-Surgery preparate. Tretmane rade obučene i školovane djelatnice, a riječ je o njezi koja je potrebna svakome, bez obzira na starosnu dob i način života.Od adolescentskih problema s aknama do gubitka tonusa kože, "Magnetic" nudi tretmane poput klasičnog čišćenja lica kojim se čiste pore i uklanjaju mrtve stanice na koži, zatezanja i posvjetljivanja kože radiofrekvencijom koja čini kožu mlađom, čvršćom, svježijom i ljepšom.

Pobornici su neinvezivnih metoda. Operacije i fileri nisu jedino što zrelu kožu čini lijepom i privlačnom, postoji čitav niz tretmana s vidljivim učinkom već nakon prvog korištenja.DermaFrac pritom predstavlja revoluciju pomlađivanja. snažno hidratizira dublje slojeve kože, smanjuje i sprječava nastanak bora, suzbija nabore kože, reducira pore i ožiljke. Ujednačava ten, reducira hiperpigmentacije, potiče obnovu stanica i štiti kožu od štetnog utjecaja UV zraka. Kad je ujednačavanje tena u pitanju, vrlo je tražen i tretman BB Glow prilikom kojeg se aplicira doza mineralnog pudera te koža djeluje ujednačenijom i svjetlijom.Zatezanje i posvjetljivanje kože radiofrekvencijom čini izgled naše kože mlađim, čvršćim, svježijim i ljepšim. DermaPen također je iznimno popularan - radi se o efikasnoj nekirurškoj metodi za uklanjanje bora i ožiljaka. Mikroiglice potiču kožu na obnavljanje, doprinose proizvodnji kolagena te značajno umanjuje bore, strije i ožiljke.Tretman koji najbolje odgovara vašim potrebama možete pronaći i na instagram profilu "Magnetic centra" u Splitu, @magneticcentar.

Access Barsi

Katija Cikojević otkriva nam da je "Magnetic" jedino mjesto u Splitu koje nudi tretman poznat pod nazivom Access Barsi.

Metoda je to regulacije stresa pritiskom na akupunkturne točke na tjemenu, čelu, sljepoočnicama i vratu. Obavlja se tako da klijent leži na stolu za masažu dok mu se laganim pritiskom prstima stimuliraju točke na glavi. Ukupno su 32 točke, a tehnika se sastoji u tome da se njihovom laganom stimulacijom kod klijenta pomaže otpuštanju stresa, poboljšanju protoka energije, opuštenosti.

- Iznimno je ugodno, klijenti često zaspu tijekom tretmana. Ne radi se ni o kakvim "čaranjima", već je to čista tehnika i stimulacija točki koje su raspoređene po našemu tijelu. Vrhunska antistres tehnika koju nitko osim nas ne radi u Splitu kaže nam vlasnica salona.

Na njihovom instagram profilu je u tijeku nagradna igra u kojoj možete sudjelovati,možda baš vi budete te sreće da osvojite ovaj tretman.

 

17. travanj 2024 14:12