Overlay
Trend sezone

Jeans i flanel glavno su obilježje ‘cabincorea‘: stil idealan za odlazak u jesensku kolibu zavladao gradskim ulicama

Piše Stil
Foto TOTÊME, GABRIELA HEARST, Zara
19. studenog 2020. - 10:47

Na proljeće smo otkrili trend u odijevanju, kao i stilu života, nazvan 'Cottagecore' koji je uključivao haljinice s puf rukavima idealne za piknik, romantične košulje i šešire koji savršeno odgovaraju tek procvjetalom cvijeću i zelenilu periode. To vrijeme je gotovo i jesen je već poprilično odmakla, ali to ne znači povratak u urbani svijet, barem ne u prenesenom modnom značenju. 

Koliba je novo it mjesto, barem stil koji podrazumijeva, a eskapizam se nastavlja - 'Cabinecore' je novi trend. U hrvatskoj jeziku ta dva pojma vrlo su slična pa možemo reći da bi 'cottage' bila vikendica u stilu starog ljetnikovca, a 'cabin' koliba u koju je Carrie išla s Adanom gdje ih je došao svojim posjetom iznenaditi Faca. 'Cabincore' i jest upravo stil koji se doima kao da ste barem pola komada ukrali od dečka (Adena, ne Face). Uz to je glavna distinkcija između prošlog i novog trenda u samom godišnjem dobu što će se odraziti na odabiru boja i materijala.

'Cabincore' obilježavaju točno oni lookovi koji vam u glavi padnu na pamet kada vam netko kaže da zamislite jesenski izlet u šumsku kolibu. Riječ je o planinarskim ili gumenim čizmama, traperu, posebno kombinezonima, sivim sportskim komadima i naravno puno, puno flanela.

Ženstvenost ni nježnost ne uklapaju se u ovaj stil. Riječ je o udobnosti na prvom mjestu, toplini i slojevima koji podrazumijevaju da se zagrijani u šetnji možete lako riješiti viška odjeće. U gradskom kontekstu stvari će svakako izgledati malo drugačije. Urbana varijacija pretpostavlja primjerice široku flanel košulju i glomazne čizme uz kratku suknju ili kratke hlače. Ako je taj look za vas suviše grunge, možete odjenuti kariranu suknju ili pronaći takav kaput.

Jeans je vrlo važan aspekt ovoga stila, ali u svojoj originalnoj verziji bez ikakvih dodataka, ukrasa i sl. Kombinezone od jeansa možete nositi uz obične majice, ali i na velike debele džempere koji su također ove sezone u trendu, a izgledaju, ne kao da ste ih posudili od dečka, nego djeda koji ih je u kolibi ostavio prije 10 godina. To dakako kažemo u najboljem mogućem smislu.

Sportski look u malo grubljem i predimenzioniranom izdanju također će biti odličan izbor, a posebno u kombinaciji s već neko vrijeme vrlo popularnim 'ružnim' retro tenisicama kakve su se nosile 90-ih.

Uz to vam donosimo nekoliko primjera iz aktualne ponude, većinom high street, no zovu udobnosti nisu odoljela ni velika modna imena.

image
GABRIELA HEARST
image
Levis‘
image
Mango
image
TOTÊME
image
Mango
image
H&M
image
H&M
image
Stradivarius
image
Zara
image
Zara
15. travanj 2024 12:19