Overlay
isplati se

Imamo najbolje savjete i prijedloge za kupovinu na sniženjima: jeste li već primijetili ove genijalne komade, cijene su im sasvim pristojno ‘pale‘?

Piše Stil
27. studenog 2020. - 16:28

Jeste li se već počastiti na Black Friday sniženjima? Mora se priznati da se da naći primamljivih stvari. čak i ako je riječ o brendovima koji su snizili samo 'odabrane artikle'. Pa, odabrali su ih mudro, a i mi smo. Pogledajte naše prijedloge, možda se među njima nalazi nešto što ste previdjeli. U tom slučaju znate što vam je raditi, a prije nego krenete u kupovinu, u klasične trgovine ili virtualne, idemo se podsjetitit nekoliko pravila pametnog kupovanja na sniženjima.

Prije odlaska u kupovinu kritički odmjerite svoju garderobu i sastavite popis najnužnijih stvari. Imate li neki komad kojeg vam je teško kombinirati, a rado biste ga češće nosili, fotografirajte se u njemu kako biste imali bolju predodžbu dok kupujete. Ili ga odjenite kad idete u kupovinu. Sastavite popis proizvoda koji vam trebaju i držite ga se. Kako za vrijeme velikih sniženja u trgovinama zna zavladati kaos, pažljivo promotrite svaki komad koji vam zapne za oko - možda je nekome drugome zapeo za prsten ili "patent" pa se oštetio...

Prije nego se odlučite krenuti prema blagajni, zapitajte se treba li vam doista taj komad koji vam se u tom trenu čini toliko primamljiv. Zatim se zapitajte može li se iskombinirati s odjećom koju već imate, a ako su oba odgovora pozitivna, razmotrite koliko ste novca spremni izdvojiti i koliko je zapravo taj komad snižen. Ako nije snižen više od 20 posto i nije vam neizostavno potreban, kožda je bolje pričakati sniženja koja će uslijediti već za koji tjedan, u drugoj polovici prosinca.

Rečeno je već više puta, ali nije na odmet ponoviti, stvari okje se uviek isplati kupiti su kvalitetne, osnovne i klasične, poput bijele košulje, kašmirskog pulovera, dobrih kožnih cipela i torbi, kaputa i mantila te hlača koje vam dobro pristaju, a idu gotovo na sve. Isplati se uložiti i u sportsku odjeću, jer nešto sporije izlazi iz mode pa će vam i za koju sezonu biti zanimljiva za nošenje, a kad konačno postane demode, bez problema ćete ju nositi u ležernim prilikama.

Budite svjesni i da čak i za proizvode kupljene na sniženju imate pravo na reklamaciju po osnovi materijalnog nedostatka (osim za proizvode s greškom).

16. travanj 2024 02:06