Overlay
jedva čekamo probati

Svi klikaju ovaj recept: piletinu odavno nismo spremili na zanimljiviji način, kremasti curry s okruglicama čini se kao pravi hit

Piše Stil
Foto Shutterstock
6. studenog 2020. - 15:54

Što biste danas mogli dobroga pojesti? Potražite li nadahnuće na Instagramu, lako biste mogli naići na ovaj recept, jer je apsolutni hit. U samo šest sati vidjelo ga je preko 32 tisuće ljudi. Riječ je o receptu za kremasti pileći curry, punom toplih začina, koji je objavljen na profilu naše omiljene kuharske stranice Halfbaked Kitchen, odakle vam ga, bez puno daljnjeg filozofiranja, prenosimo. U slast!

Kremasti curry s pilećim okruglicama

Sastojci:

1 kilogram mljevene piletine

2 zelena luka, sitno nasjeckana, plus još za posluživanje

1/4 šalice + 2 žličice sojinog umaka

crni papar

5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja ili ulja avokada

1 šalica butternut tikve narezane na kockice ili batata

2-3 srednje srednje ljutike, tanko narezane

svježi đumbir, nariban

4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1/2 šalice svježeg korijandra, nasjeckanog, plus još za posluživanje

1/4 šalice tajlandske crvene curry paste

2  konzerve punomasnog kokosovog mlijeka

2 žlice kremastog maslaca od kikirikija

1 žlica ribljeg umaka (ili sojinog umaka)

2 šalice baby špinata

rezanci od riže

šaka šipkovog zrnja za dekoraciju

Priprema:

1. U zdjelu dodajte piletinu, zeleni luk, 2 žličice sojinog umaka i prstohvat papra. Miješajte dok se ne sjedini. Premažite ruke s malo ulja pa meso valjajte u kuglice veličine žlice (dobit ćete 15-20 polpetica).

2. Zagrijte veliku posudu na srednje jakoj vatri i dodajte 2 žlice ulja. Kad se ulje zagrije, dodajte okruglice i pecite ih 4-5 minuta uz okretanje. Prebacite ih na tanjur.

3. U istu posudu dodajte 3 žlice ulja, ljutiku, đumbir i češnjak. Pržite dok ne zamiriše, oko 2 minute. Dodajte tikvu i curry pastu. Kuhajte još 5 minuta uz povremeno miješanje. Umiješajte kokosovo mlijeko, 1/2 šalice vode, 1/4 šalice sojinog umaka, ribljeg umaka i maslaca od kikirikija. Vratite okruglice natrag u curry. Pirjajte na srednje jakoj vatri 5-8 minuta. Umiješajte špinat. Po želji razrijedite vodom ili juhom.

4. U međuvremenu skuhajte rezance prema uputama na pakiranju pa ih dodajte u curry ili ih rasporedite u tanjure i prelijte curryjem. Prije posluživanja dekorirajte korijandrom, šipkom i mladim lukom.

20. travanj 2024 07:24