Overlay
Online hacks

Internet je opsjednut novim načinom za zamatanje tortilja, ako je vjerovati TikToku oduvijek smo to radili pogrešno

Piše Stil
Foto Shutterstock
15. siječnja 2021. - 17:01

Obožvamo svu hranu s pridjevom meksički, ali čini se da usprkos brojnim receptima koje smo do sada isprobali nikada nismo znali kako savršeno pripremiti kultni recept s totriljama. Prošli mjesec, Samira Kazan, na TikTok-u i Instagramu poznata kao @alphafoodie, podijelila je genijalan snack hack koji je već prikupio tisuće lajkova i dijeljenja na društvenim mrežama: slojevita quesadilla.

Evo kako napraviti svoju: Prvo izrežite prorez na velikoj tortilji od dna do sredine. Zatim dodajte drugačiji, ali komplementarni sastojak u svaku od četiri jednaka dijela svoje tortilje. To može biti, primjera radi: ukusan namaz, meso, sir i povrće ili bilo što drugo što vam se sviđa. Konačno, zabavni dio: počevši od rezanog ruba, preklopite tortilju u svakoj od četvrtina. Nakon tortilju presavijete, vrijeme je da je zagrijete! Možete je popržiti na tavi nekoliko minuta sa svake strane ili je zagrijati u tosteru ako ga imate.

Kazan u svom primjeru koristi za’atar, špinat, sir i domaći čili umak, ali komentatori na njenom postu imaju još pregršt ideja. Neki sugeriraju ultra-slanu kombinaciju s krem ​​sirom, kaparima, dimljenim lososom i krastavcima; drugi namjeravaju pripremiti quesadillu za doručak s isjeckanim sirom, prethodno napravljenom kajganom, slaninom i čili umakom. Alice Choi iz hip-foodie mame također je na Instagramu podijelila svoju briljantnu inačicu inspiriranu palačinkama. Tortilju je napunila Nutellom, jagodama, bananama i maslacem od kikirikija.

Kombinacija je doslovno bezbroj, i to je vjerojatno dio razloga zašto je ideja toliko popularna. Možete se zabaviti otmjenim sastojcima ili jednostavno upotrijebiti sve što vam je ostalo u kuhinji. Tako ćete smanjiti kuhinjske otpatke hrane i uštedjeti novac.

Ovaj 'snack-hack' jednostavan je koliko i svestran. Za samo nekoliko minuta imat ćete zdravu, ukusnu i inovativnu quesadillu - te, nadamo se, novi kreativni elan u kuhinji.

16. travanj 2024 10:23