Overlay
oku i nepcu ugodno

Genijalan recept za rolice od piletine: ne prže se niti kuhaju, a nadjev krije vrlo posebnu kombinaciju - isprobajte i uživajte!

Piše Stil
Foto Shutterstock
14. studenog 2020. - 11:37

Ako vam se danas jede nešto lagano, ali ipak dovoljno zasitno da se za pola sata ne zapitate jeste li uopće ručali, predlažemo vam zanimljivu varijaciju na temu mesnih zamotuljaka. Ovoj varijanti posebnost daje način pripreme - ne dinstaju se niti prže -  a vrlo je zanimljiv i nadjev sa napola sušenim rajčicama, koje u kombinaciji s ricottom i bosiljkom stvaraju talijanski "štih".

Za ovo i oku i nepcu vrlo ugodno jelo trebat će vam još samo odresci od pilećih prsa, par "fetica" pancete i malo maslinovog ulja. Isprobajte i uživajte! 

Zarolana pileća prsa s pancetom

600 grama odrezaka od pilećih prsa

125 grama pancete u ploškicama

200 grama ricotte

150 grama polusušene rajčice

2-3 grančice bosiljka

maslinovo ulje

sol, papar

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Piletinu prerežite uzdužno, kako bi dobili tanje odreske. 

Pomiješajte ricottu, rajčicu i bosiljak pa smjesu žlicom rasporedite po piletini. Pažljivo zamotajte pa ovijte svaku roladicu ploškicom pancete. Ako je potrebno, pričvrstite kuhinjskim koncem.

Stavite roladice na papir za pečenje, posolite, poprskajte maslinovim uljem i začinite svježe mljevenim crnim paprom. Pecite dok piletina ne bude pečena. Prije posluživanja pričekajte desetak minuta da se okusi prožmu i skinite kuhinjski konac ako ste ga koristili.

16. travanj 2024 11:43