Overlay
jedna od najljepših

Dalmatinski otok krije uvalu koja već na prvu osvaja ljepotom: ako ne znate gdje za vikend, Kosirina vam je najbolji izbor

Piše Stil
Foto Shutterstock
13. kolovoza 2020. - 11:47

Dubrovnik, Korčula, Komiža, Jelsa, Bol... Turističke destinacije čija imena s uzbuđenjem uzvikuju stanovnici najudaljenijih krajeva svijeta jednom kad im se spomene Hrvatska. Mjesta koja su svojom ljepotom zaslužila svaki epitet koji im je pridodan, svaki hvalospjev na društvenoj mreži ili zapisu oduševljenog putopisca.

No takvih je na Jadranu, nećemo uopće biti skromni, i mnogo više nego što se o tome piše. Jedan od tih bisera svakako je i Betina na otoku Murteru. U blizini mjesta nalazi se pak uvala Kosirina i plaža koju će mnogi svrstati među najljepše na našoj obali. 

Uvala u kojoj se rado okupaju oni koji do nje stignu brodicom podjednako privlači i obitelji s djecom zbog gustog hlada borove šume koji se nadvija nad šljunkom. Ako još niste odabrali svoju vikend destinaciju za kupanje, a istražuje vam se Murter, ne postoji mjesto koje bismo vam više preporučili... Iako nije razvikana kao neke popularnije lokacije, Kosirina je pravi mali raj, a za uživanje u ovoj uvali dovoljan vam je tek pogled na tirkizno more.

17. travanj 2024 18:15