Overlay
neodoljivi browniesi

Čokoladni kolač koji će vam uljepšati dan: recept je bezglutenski, ne sadrži jaja, mlijeko ni šećer, ali zato je pun omiljenih jesenskih plodova!

Piše Stil
Foto Kriška ipo
20. studenog 2020. - 11:39

Nemojte nam reći da još niste napravili niti jedan desert od kestena! Čak i ako jeste, uvijek možete napraviti još jedan. Osobito ako uključuje čokoladu. A mi imamo jedan koji ju itekako uključuje te je itekako vrijedan truda. A trud, da sve bude još bolje, gotovo i nije potreban, osobito ako koristite gotovi kesten pire. 

Osim što je savršeno ukusan i čokoladan, ovaj je kolač gluten free i veganski, a recept je s vrlo simpatičnog bloga Kriška ipo (nemojte nam reći da ni njega još niste posjetili!), i kao stvoren je za ovakve hladne dane kad nam treba utjeha čokolade. I kestena.

Browniesi s kestenom

sastojci:

1 šalica kesten pirea* 

1/2 šalice mljevenih badema 

20 g kakaa u prahu

75 g kakaove mase

50 g kokosovog ulja

90 g sirupa agave

1 prstohvat himalajske soli

1 prstohvat sode bikarbone

priprema:

Za kesten pire skuhajte kestene 25-30 minuta u vodi, ogulite i izblendaje s malo zobenog mlijeka.

Pomiješajte kesten pire s rastaljenom kakao masom (smeđa zrnata masa iz zgnječenih kakaovih zrna, možete ju nabaviti u trgovinama zdrave hrane), kokosovim uljem i sirupom agave.

Dodajte mljevene bademe, kakao prah, sol i sodu. Dobro promiješajte i prebacite smjesu u kalup za pečenje 20×20 centimetara. Pecite 45-50 minuta na 180 stupnjeva. Prije rezanja ostavite da se (barem malo) ohladi.

Dobar tek!

20. travanj 2024 11:14