Overlay
Ukras u sobi

Polica s neobičnim detaljem minimalistički je komad koji se uklapa u svaki prostor: našli smo zgodnu DIY ideju, ne treba vam ni bušilica

Piše Stil
Foto Shutterstock
13. studenog 2020. - 12:29

Kod kontrukcije, instalacije, pa i kupnje ikakvih elemenata za uređenje prostora, uvijek se nekako vodimo principom što jednostavnije, to bolje. Ne kažemo da ne uživamo u detaljima, dapače, baš oni oblikuju prostor i čine ga kućnim, no kad su u pitanju komplicirana postavljanja, bušenja i slično, radije preskočimo.

Znamo da će neki zbog ovoga zakolutati očima, no sretni smo što su retro masivne regale i bakine ormare zamijenile čiste plohe, uže linije, manji namještaj. Neki će reći i nekvalitetan, potrošan. Mi ćemo pak zahvaljivati IKEA-i i sličnima te uživati u tome da neke detalje nadogradimo vlastitim rukama...

Posbeno nam se pritom sviđaju otvorene police sa sitnicama koji tek na njima ožive. Sukulenti, vaze s cvijećem, polaroid fotografije s tankim okvirima i poneki ukrasan detalj u kombinaciji daju prostoru "ono nešto". A pronašli smo DIY tutorijal koji ne može biti jednostavniji.

Ne pretjerujemo. Za ovu policu ne treba vam čak ni livel. Pa ni bušilica. Ukoliko imate letvicu, većinski dio posla je gotov. Uz nju, trebaju vam kvalitetne škare, čekić, dva čavla i jedna kožna traka. Možete koristiti i stari kožni remen ukoliko je dovoljno dug da od njega možete izrezati dva nosača.

U videu pogledajte kako "instalirati" poličicu.

Ideju smo preuzeli s Instagram profila Australke Geneve Vanderzeil, poznate po svojim sklonostima preoblikovanja starog namještaja i trikovima koji bi mu mogli udahnuti novi život. Sa #trashtoteracotta, primjerice, preoblikuje stare, neupotrebljive vaze u sasvim nove komade.

18. travanj 2024 02:21