Overlay
markov izbor

Filmovi koje jedva čekamo pogledati: u kina uskoro stiže nekoliko zanimljivih naslova, naš filmski kritičar izdvojio je ova tri

Piše Marko Njegić
30. siječnja 2021. - 19:06

Kalendar filmske 2021. mogao bi biti podložan promjenama na tragu 2020. "zahvaljujući" prokletoj koroni. Mnogi filmovi odgođeni s prethodne godine na ovu suočeni su s novim pomicanjima datuma budući da pandemija baš i ne jenjava, naprotiv u nekim državama se i pogoršava, uslijed čega su im kina širom zatvorena, a negdje se nisu ni otvarala od prošlog ožujka. Prednastavak "Sopranosa" ("The Many Saints Of Newark") i "Morbius" s Jaredom Letom već su se prebacili s kraja siječnja i ožujka na rujan i listopad, a i novi "Bond" ("Za smrt nema vremena") ponovno se odgodio s trenutnog travanjskog termina kinopremijere na jesenski, kao i "King's Man" i "Mjesto tišine II".

Sve to budi "deja vu" osjećaj i povlači moguću odgodu ostalih kasnoproljetnih nestrpljivo očekivanih filmova megahitoidnog potencijala kao što su "Black Widow", "Brzi i žestoki 9"... Bit će dobro ako ljetni filmovi, poput "Krstarenja džunglom", nastavaka "Venoma", "Top Guna" i "Malaca", o(p)stanu na zakazanim datumima. Zapravo, "Godzilla vs. Kong" je rijetki superblockbuster koji se pomaknuo unatrag, s druge polovice svibnja na kraj ožujka. Okršaj Godzille i Konga zato izdvajamo u najavi početka filmske 2021. u Hrvatskoj, uz još koji zanimljivi i atraktivni film tempiran za kinopremijeru u prvom tromjesečju uz nadu da se neće (opet) prolongirati.

image
'Male stvari'


MALE STVARI (28. siječnja)
Na samom kraju siječnja u kinima se otvara film redatelja Joea Leeja Hancocka (“Priča o prvaku”, “Osnivač”) s čak trojicom oskarovaca – Denzelom Washingtonom, Ramijem Malekom i Jaredom Letom. “The Little Things” je stari dobri psihološki triler u kojem Washington i Malek igraju policajce u potrazi za serijskim ubojicom, no nije sve tako jednostavno kao što jednostavna premisa na prvi pogled nalaže. Likovi imaju nos za “male stvari” koje bi mogle riješiti slučaj, ali i mračne tajne zbog kojih bi se istraga mogla zakomplicirati. Miriše na mali veliki film.

image
'Monster Hunter'


MONSTER HUNTER (25. veljače)
Milla Jovovich se vraća u akciju kao junakinja još jedne adaptacije popularne videoigre nakon serijala “Resident Evil”. “Monster Hunter” je globalni fenomen približnog dosega “Resident Evila” kojeg je ekipa voljela igrati i gledati. Da “Monster Hunter” bude jednako voljen na oba polja potrudio se i glumičin suprug, redatelj Paul Anderson, specijalist za filmovanje videoigara (“Mortal Kombat”, “Resident Evil”). Sudeći po foršpanima, publiku čeka spektakl ispolirane vizualnosti i čudovišne akcije, a Milli u borbi s monstrumima pomaže najjači azijski udarač Tony Jaa.

image
'Godzilla vs. Kong'


GODZILLA VS. KONG (ožujak)
Veličina je važna kad su blockbusteri u pitanju, a teško da ima većeg od ovoga. Dva divovska čudovišta za cijenu jednog filma. Prvi put zajedno na filmu nakon 1962. godine. Jedan protiv drugoga, kao nekoć Alien kontra Predatora. Oklade se već zaprimaju među filmofilima i pitanja se roje. Tko je jači, Godzilla ili King Kong? I tko će pobijediti ili će se, možda, udružiti protiv neke zajedničke čudovišne prijetnje? Neovisno o odgovoru, megaspektakl je zajamčen i sudar monstruoznih titana traži najveći mogući ekran.

20. travanj 2024 11:02