StoryEditor
Vaterpolouz rub bazena

Prva međunarodna utakmica u svijetu sporta: Hrvatska i Crna Gora danas u Gružu pred 800 gledatelja

13. lipnja 2020. - 14:20
Božo Radić/Hanza media

Gruž prvi otvara vrata gledateljima u Lijepoj našoj. Ivica Tucak, hrvatski izbornik, te reprezentativci, ne kriju zadovoljstvo što su mogli uputiti poziv navijačima, ljubiteljima sporta, u ovom slučaju vaterpola, da dođu ove subote, 13. lipnja, na prijateljski ogled između reprezentacija Hrvatske i Crne Gore. Nacionalni stožer civilne zaštite RH je neki dan dao ‘zeleno’ svjetlo, te će oko 800 gledatelja, točnije, svaka treća sjedalica na tribinama dubrovačkog bazena, biti rezervirana za ljubitelje sporta.


- Prva je ovo utakmica s gledateljima u Hrvatskoj nakon pandemije koronavirusa, a ujedno prva međunarodna utakmica u svijetu sporta – ističe se u najavi utakmice uz napomenu kako je ulaz na utakmicu u Gruž besplatan.

- Na ovim pripremama testiramo igrače, da vidimo u kakvom su stanju – rekao je Tucak.

Naravno, ne treba isticati kako je koronavirus sredinom ožujka “zatvorio” sve u svoje domove, tako i vaterpoliste, a njima je bilo teže održavati formu jer ne može se niti jednim treningom na suhom nadoknaditi trening u vodi.

Za nama je bila baš duga pauze. Kažem, radimo sad neke dodatne testove. Test nam je bila trening utakmica s Jugom iza zatvorenih vrata, a novi test je utakmica s Crnom Gorom. Ona će nam pokazati u kakvoj su formi danas igrači – dodao je izbornik te već najavio nova opkupljanja, ali tek nakon što se spusti zastor na domaće prvenstvo te regionalnu ligu, kad se sezona u ta dva natjecanja zaključi.

- Opet ćemo se okupiti u kolovozu. U planu je turnir u Šibeniku. Možda ću neke starije igrače osloboditi jednog dijela priprema, a sve kako bi uključili nove, mlađe igrače. Nakon toga kreće klupska sezona i europska natjecanja. Najvažnije nas očekuje u veljači iduće godine. Kvalifikacije za Olimpijske igre su za nas najvažniji turnir. Nemamo više pravo na pogrešku – naglasio je hrvatski izbornik.

Naši Crnu Goru znaju u dušu. ‘Sto’ puta su igrali protiv nje. Koliko je još tu ogleda hrvatskih i crnogorskih klubova, pa i europskih dvoboja u kojima su suparnici našim reprezentativcima bili reprezentativci Crne Gore. Zatim, puno je naših igrača dijelilo svlačionicu s udarnim crnogorskim igračima.

- Nema nepoznanica. Crnu Goru uvažavamo i poštujemo. Zadnji ogled smo imali na Europskom prvenstvu u siječnju u Budimpešti za brončanu medalju. Prva je to utakmicu koju smo nakon više godine izgubili od Crne Gore. Ova utakmica u Gružu u subotu, naravno, nema taj rezultatski značaj, ali će pokazati u kakvoj su formi igrači i što treba raditi u narednom periodu – rekao je Tucak.

Utakmica Hrvatska – Crna Gora, koja počinje u 19 sati, ‘vjesnik je proljeća’ hrvatskog vaterpola, i ne samo hrvatskog. Domaće prvenstvo nam se nastavlja 24. lipnja prvim utakmicama četvrtfinala doigravanja za prvaka, a ovog ljeta osim pokala prvaka Hrvatske dijelit će se, i to baš u Gružu sredinom srpnja, pokal pobjednika Regionalne lige. Jug AO brani naslov prvaka Hrvatske, a Mladost pobjednika Regionalne lige.

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 16:09