StoryEditorOCM
Vaterpolopremier liga

Neizvjesnost se mogla rezati nožem, a na kraju je odluka o pobjedniku prvog derbija u Poljudu pala na peterce

Piše Iva Majić
16. studenog 2023. - 22:40


Jadran Split - Jug AO 12:14 (2:2, 2:4, 3:1, 4:4, peterci 1:3).

Premier Regionalna liga, 2. kolo poretka od 1. do 3. mjesta.

Split, bazen u Poljudu.

Gledatelja: 400

Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Tomislav Copić (Šibenik), supervizori: Milivoj Bebić (Split) i Luko Vuletić (Dubrovnik)

JADRAN SPLIT: Anić (obrane 6), Čagalj (1), Marinić Kragić, Biljaka (1), Butić, Pejković, Bukić (3), Kharkov, Radović (4), Vrlić, Fatović (3), Dužević, Marcelić, Radan. Trener: Jure Marelja

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (obrane 11), Prkoča, Djerković (1), Lazić (1), Joković (1), Vukojević, Daube, Cabanas (2), Kržić, Burić (6), Grgurević, Žuvela (2), Jurišić, Mozara (1). Trener: Vjeko Kobešćak

Peterci: Jadran 1/1, Jug Adriatic osiguranje 1/2.

Osobne pogreške: Jadran 17, Jug Adriatic osiguranje 17.

Igrač više: Jadran 4/16 (25%), Jug Adriatic osiguranje 5/15 (33%).

Peterci su odlučili pobjednika prvog derbija u Poljudu, a na kraju je slavio Jug s 14:12 i na neki način "vratio" Jadranu za onaj poraz u Gružu u zadnjim sekundama. Kako smo i najavljivali, neizvjesnost se mogla rezati nožem, s puno preokreta, ni u jednom trenutku se nije moglo odahnuti i reći "evo, lomi se".... Gosti su imali više raspoloženih pojedinaca, pa među Gosparima treba izdvojiti vratara Popadića koji je završio susret s 11 obrana te Burića koji se raspucao u zadnjoj dionici u kojoj je s četiri gola bio i jedini strijelac Juga. S druge strane, Marinić Kragić je završio utakmicu bez pogotka, nešto što ne viđamo često.

Nije nam prva četvrtina otkrila mnogo, što je potvrdio i rezultat od 2:2 nakon početnih osam minuta. Gostima je pomogao i dobro raspoložen Popadić među vratnicama, koji je već bio skupio pet obrana.

Nastavio je u tom ritmu kapetan Juga pa je domaćinima zadao probleme u napadu. Njegova momčad je to iskoristila i serijom od 2:0 (Cabana, Djerković) stigla do 4:2, tada najveće prednosti u utakmici. Imali su Gospari i 5:3, ali i Jadran priliku da na poluvremenu ode sa samo "minus jedan". No, Žuvela je nevjerojatnim udarcem s vanjske linije, žabicom, pogodio sa zvukom sirene.

Propustio je Jadran izjednačiti na 6:6 kada je Vrlić odbojkaškim stilom poslao loptu preko vratnice, da bi nakon toga Burić pogodio za 7:6 u korist Dubrovčana. A moglo je biti i više da Anić nije obranio peterac Jokoviću. I sada ono pitanje, kada ste zadnji put vidjeli da veteran Juga nije bio precizan s pet metara? Može biti da ni Google ne zna odgovor.

A onda se krenulo dobro pjeniti! Pravi "fight" na dva metra, između Burića i Biljake, popraćen psovkama i vikom s tribine, a ipak se igra veliki derbi...

Na koncu je izjednačio Jadran na 7:7 pogotkom Radovića u zadnjoj minuti treće četvrtine, da bi zatim Bukić pogodio za 8:7 na otvaranju zadnje dionice. Ujedno i prvo vodstvo domaćih u utakmici, nakon početnih 1:0. No, kada je izgledalo kako prvak Hrvatske može lakše disati, dva gola za redom pogodio je Burić, za 9:9 na semaforu (4:52 do kraja).

"A tko će kome, nego svoj svome"... Prednost Jadrana vratio je Fatović, pa onda treći put pogodio Burić za 10:10. Minuta i sekunda su bile do kraja, a na semaforu 11:11.

Jug zatim nije iskoristio dugi napad, pa je domaća momčad 21 sekundu do kraja imala priliku za pobjedu u zadnjim sekundama, ali je završilo kontrafaulom koji nas je odveo u odluku na peterce. Zadnji put Jadran nije imao rješenja za Jokovića, a ovaj put nisu mogli zaustaviti dobro raspoloženog Burića koji se prvi put nakon prošlogodišnjeg finala Hrvatske našao u "svom" bazenu.

Mučno je raspucavanje krenulo za domaće, gredu je pogodio Marinić Kragić, a Žuvela je bio precizan. Radović zatim zabija za Jadran, a dva puta u utakmici ne promašuje Joković. Putem kapetana Jadrana krenuo je Fatović koji je tresao vratnice, a peterac Bukiću je obranio Popadić.

Jug je na kraju slavio s 14:12, a ovo je ujedno i prvi poraz Jadrana u ovoj sezoni u Regionalnoj ligi. Sada se obje momčadi okreću susretima u Ligi prvaka koja je na rasporedu sljedeći tjedan.

image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 08:18