StoryEditor
Vaterpolonije kao lani

Jadran ostao bez iznenađenja protiv Juga: Zadovoljni smo pobjedom i igrom, a pogotovo jer je ovo bila prva naša teška utakmca

17. listopada 2020. - 21:11
Vojko Bašić/Cropix

Jugaši su dobili derbi 3. kola s 11:8. Splitski Jadran u Poljudu nije uspio iznenaditi, a što je uspio dva puta na početku prošle sezone.

Prvak je utakmicu otvorio pogotcima Lorena Fatovića, Daniila Merkulova i Alexa Papanastasioua. Jadran je do kraja prve četvrtine s dva pogotka došao na pogodak zaostatka., ali u drugoj četvrtini opet je plus tri za momčad trenera Vjeka Kobešćaka (5:2), u trećoj je još tri puta plus tri (6:3, 7:4 i 8:5), a na početku posljednje četvrtine plus pet (10:5), te je bilo jasno kako bodovi idu u Gruž.

- Zadovoljni smo pobjedom, i zadovoljni smo igrom, a pogotovo jer je ovo bila prva naša teška utakmca u novoj sezoni. Jadran je odigrao dobru utakmicu. Pokazao je kako nije pao nakon što je ostao bez nekoliko igrača. Igrali su brzi i dopadljiv vaterpolo, ali mi smo bili baš dobri. Kontrolirali smo rezultat - istaknuo je Kobešćak, a potom o najboljima u svom sastavu.

- Toni Popadić je odigrao odličnu utakmicu. Kad se Jadran mogao priključiti imao je nekoliko velikih obrana. Daniil Merkulov je iskočio s pogocima u drugom dijelu utakmice, Alex Papanastasiou također. Centri, Luka Lončar i Alex Obert, napravili su dobar posao. Nismo imali neraspoloženih igrača, a spomenuti su iskočili - podvukao je Jugov trener. 

Semafor

Jadran (ST) – Jug AO 8:11 (2:3, 1:2, 2:3, 3:3.)

JADRAN SPLIT: Podrug (11 obrana), Burić (2), Marinić Kragić (2), Bego (1), Butić (1), Pejković, Milardović, Čondić Kadmenović, Bušelić, Delić (1), Šetka, Dužević, Đula, Stojanac. Trener: Mile Smodlaka.
 

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), Obert (1), Fatović (2), Lončar (1), Kržić, Garcia, Radić (1), Merkulov (3), Papanastasiou (3), Žuvela, Benić, Obradović, Vukojević, Zvono. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Jadran (ST) 9/5, Jug AO 9/5. Peterci: Jadran (ST) 1/1, Jug AO 1/0
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 08:14