StoryEditorOCM
TenisJANA OSVJEŽENJE

Hrvatica odigrala fantastičan meč i umalo priredila senzaciju, prvu nositeljicu turnira imala je ‘u konopcima‘

Piše Marko Bilić
24. svibnja 2023. - 15:52

Jana Fett nije uspjela izboriti četvrtfinale WTA turnira u Rabatu, međutim, 26-godišnja hrvatska tenisačica još jednom je pokazala kolike su joj stvarne mogućnosti i kolika je šteta što su joj raznorazne ozljede osakatile karijeru. Odnosno, koliko je njezina karijera mogla biti bolja i plodnija od trenutne 266. pozicije na listi najboljih tenisačica svijeta. Definitivno je materijal za duži boravak u Top 100, tamo gdje je nakratko već bila kao 97. reket svijeta.

Bolja od nje na zemlji Maroka bila je prva nositeljica turnira Martina Trevisan s dva puta po 7:5. No, kako se to zna reći - rezultat vara. Meč je ponudio puno dramatike, preokreta i svu silu propuštenih šansi naše tensiačice.

U prvom setu Jana je vodila s 3:0, a kod 5:4 imala i set loptu. U drugom je opet ona povela, ovaj put s 3:1, potom se vratila "iz mrtvih" kod 3:5 i poravnala na 5:5, međutim, nije uspjela dobiti tu dionicu. Na kraju je slavila Talijanka u meču u kojem se uistinu nije vidjela razlika između 26. i 266. tenisačice svijeta. S tim da je Trevisan donedavno bila 18. na WTA listi.

Usprkos porazu, veliki je ovo poticaj za našu Fett, dokazala je samoj sebi da vrijedi puno i da može konkurirati visoko rangiranim protivnicama. Bodovi iz Rabata (prošla kvalifikacije i prvo kolo glavnog turnira) donijet će joj pomak od tridesetak mjesta na WTA listi i spoznaju da može napredovati još puno do kraja sezone, a i ubuduće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:23