StoryEditor
Strani nogometobjavljeni nalazi

Rezultati Maradonine obdukcije upozoravaju na mogući nemar liječnika: istraga nije detektirala ilegalne supstance, otkriveni psihijatrijski lijekovi

Piše SN
23. prosinca 2020. - 11:39
AFP

Maradona je umro od akutnog plućnog edema uslijed pogoršanja od kroničnog zatajenja srca. To je analiza obdukcije, koja je još otkrila i proširenu kardiomiopatiju srca - pišu Sportske novosti.

"Istraga nije detektirala ilegalne supstance ili alkohol", pišu argentinski mediji pozivajući se na rezultate obdukcije. 

Ali otkriveni su psihijatrijski lijekovi koji se koriste protiv anksioznosti i depresije.

"Potvrđuje se da su Maradoni davali psihijatrijske lijekove, ali nijedan lijek za srčane probleme nije bio protiv njegove bolesti srca", pišu mediji i dodaju:

"Postoje elementi za tužbu!"

Rezultati upozoravaju istražitelje na mogući nemar liječnika koji su se brinuli za Maradonu.

"Svi vi ku*vini sinovi koji se nadate da će se na obdukciji pokazati prisutnost droge, marihuane i alkohola! Nisam liječnik, ali izgledao je jako napuhano i čudno je pričao, kao robot. To nije bio njegov glas. Bila sam izrazito ljuta", objavila je ljutita Gianinna Maradona, jedna od njegovih kćeri, nekoliko sati uoči objave rezultata.

Sudac je oslobodio liječnika Leopolda Luquea zbog sumnje na moguće ubojstvo. Bio je odgovoran za operaciju koja je izvedena zbog malog krvarenja u mozgu argentinske zvijezde početkom studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 17:21