StoryEditorOCM

Bivši trener Hajduka ostao bez Kupa u dramatičnoj završnici, gol primili u sudačkoj nadoknadi, a onda pali u produžecima

Piše Sport SD
2. svibnja 2024. - 20:23

Nekadašnji trener Hajduka Šveđanin Jens Gustafsson na klupi poljskog Pogona nije uspio osvojiti Kup. U finalnom dvoboju bila je bolja Wisla iz Krakowa.

No dvoboj je bio krajnje dramatičan Gustafssonov Pogon je do vodstva stigao u 75. minuti  pogotkom Koulourisa, a Wisla je poravnala duboko u sudačkoj nadoknadi, gotovo u posljednjem napadu u 99. minuti kada je zabio Satrustegui. U produžetku, već na samom njegovom početku strijelac za Wislu je bio Rodado, pokazalo se za konačnih 2:1 i peti trofej pobjednika Kupa.

Wisla je prije dvije sezone prvi puta nakon 1996. ispala u drugi rang poljskog nogometa što ovaj uspjeh čini utoliko impresivnijim. Momčad iz Krakowa je s 14 naslova drugi najuspješniji klub u Poljskoj, ali su posljednji naslov osvojili još 2011. nakon čega je uslijedio pad koji je na kraju rezultirao ispadanjem u drugu ligu.

Tamo su prošle godine završili na četvrtom mjestu te su igrali doigravanje za povratak u Ekstraklasu. No, teškim 4:1 porazom od Puszcze u polufinalu su ostali bez povratka u najviši rang. Sada četiri kola prije kraja drže peto mjesto i čini se da će napad na Ekstraklasu ponovno tražiti kroz žrvanj doigravanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 22:20